Käyttämäni Leivontajauhot


Leivontajauhot


 Tässä tulee infoa käyttämistäni jauhoseoksista ja jauhoista joita käytän gluteenittomassa leivonnassa ja ruuan valmistuksessa.
Käytän enimmäkseen valmiita jauhoseoksia joissa ei ole vehnäntärkkelystä ja jotka ovat ns. luontaisesti gluteenittomia koska ne käyvät useimmille.  
Eniten käyttämäni gluteeniton jauhoseos on Semperin Fin Mixin Hieno jauhoseos.
Se on luontaisesti gluteeniton eli ei sisällä venhäntärkkelystä ja se vastaa niin leivonnassa kuin ruuanvalmistuksessakin (vehnäjauhon.)  Gluteenitonta Semper Hienoa jauhoseosta voi käyttää ruokaleipien, pullien, korppujen, pikkuleipien ja kakkujen leipomiseen. 
Jauhoseos sopii myös ruoanvalmistukseen, ruskeiden kastikkeiden tekoon, kastikkeiden suurustamiseen ja esim. piirakoiden valmistukseen. 
Aineksena perunaa, riisiä ja maissia. 
Valmistettu ns. luontaisesti gluteenittomista aineksista.
Ainekset: Maissitärkkelys, riisijauho, perunajauho, modifioitu perunatärkkelys, sokeri, sakeuttamisaineet.
 Aineksena ei ole maitoa ja jauhoseos on luontaisesti gluteeniton.
Pakkauskoko: 500 g
Tätä jauhoseosta saa lähes kaikista kaupoista.


Semperillä on myös erittäin hyvä karkea jauhoseos jota käytän ruokaleipien, sämpylöiden, teeleipien, rieskojen, piirakkapohjien ym. taikinoiden valmistukseen.
Gluteeniton Karkea Jauhoseos on runsaskuituista. 
Siinä on aineksena mm. perunaa, riisiä ja maissitärkkelystä sekä sokerijuurikas- ja maissikuitua. Jauhoseos on valmistettu ns. luontaisesti gluteenittomista aineksista. 
Jauhoseos sopii leipien ja suolaisten leivonnaisten leivontaan sekä kuitupitoisten makeiden leivonnaisten leivontaan.
Ainekset: Maissitärkkelys, riisijauho, perunajauho, modifioitu perunatärkkelys, sokerijuurikaskuitu ja sokeri.
Pakkauskoko: 500 g


Virtasalmen Viljatuotteella on todella hyvät gluteenittomat jauhot, jauhoseokset, riisit, myslit ym. tuotteet ja niitä kannattaa tilata heidän verkkokaupasta isompi määrä  kerrallaan kuten minä teen. Jos asut lähellä myllyä niin kannattaa käydä heiltä sieltä myllyn myymälästä ostamassa tuotteita. Jauhot ym. tuotteet ovat gluteenittomia eikä ne sisällä vehnäntärkkelystä! Laitan tähän linkin heidän verkkokauppaan Virtasalmen Viljatuote

Käytän viikottaisessa leivonnassa Virtasalmen Viljatuotteen jauhoja ja jauhoseoksia samoin heidän psylliumia. 

Laitan tähän kuvan esim. gluteenittomista kaurahiutaleista joita käytän joka aamu aamupuuron valmistukseen ja vaaleasta jauhoseoksesta jota käytän lähes viikottain leivontaan.
Laitan vielä linkit sivuille joiden jauhoja, jauhoseoksia ym. käytän gluteenittomassa leivonnassa ja ruuan valmistuksessa. 

Semper
 


8 kommenttia:

 1. Kysymys sinulle Semper finmix jauhosta (heitin pakkauksen jo pois) eli onko kyseinen jauhoseos ollut alusta asti ILMAN vehnätärkkelystä ja laktoositon?

  Myyjäisiin leivoin ja paketista mielestäni luin tuoteselosteesta, että sisältää vehnätärkkelystä ja maitojauhetta; uudessa pakkauksessa ei näitä lue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentistasi Pia! ♡ Semperin fin mixi on aina ollut vehnäntärkelyksetön! :) Eli ei sisällä vehnäntärkkelytsä. :)

   Poista
 2. Semperin Gluten free Mix ljus mix / jauhoseos sisältää vehnätärkkelystä. Ehkä Pialla ole sitä jauhetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että Pialla on ollut juuri tuota jauhoseosta. :)

   Poista
 3. Olen eka kertaa asialla GROV MIX HIGH fibre mix`n kanssa. Ajattelin tehdä aamulla raparperipiirakan näistä jauhoista. Eikä oo minkäänlaista hajua! Hyväksi kehuttu ystäväpiirissäni!
  NIm. Kantapään kautta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentistasi! ♡ Vastaus tulee liian myöhään mut onnistuu varmaan tuollakin jauhoseoksella. :)

   Poista
 4. Kannattaa testats myös Agata Bakaryn A1 jauhoa! Jopa parempaa kuin Semperin leivonnassa. Löytyy Joensuusta ainakin keskustan Cittarilta. Hintava se 1kg kylläkin on mutta paras pulla siitä tullut ja käy kaikkeen muuhunkin leivontaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! ♡ Olen sitä katsellut kymmeniä kertoja täältä keskustan Cittarista ja hinnan takia se on toistaseiksi jäänyt hyllyyn vielä. Täytyy se jossakin vaiheessa ostaa ja testata juurikin tuohon pullataikinaan.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...