lauantai 18. huhtikuuta 2015

Gluteenittomat Porkkanasämpylät





Sain viime syksynä Semperiltä hyvin mieluisen paketin jossa oli kaikkea mahdollista jauhoista pastaan ja olen pikkuhiljaa testaillut niistä jos jonkinlaista herkkua.
Semperin jauhoseoksista käytin tällä kertaa karkeaa jauhoseosta näihin porkkanasämpylöihin.
Porkkan raastoin ihan käsiraastimella hyvin hienoksi raasteeksi. 
 Porkkanaraaste antoi hyvän maun sämpylöihin ja sellaisen mukavan kosteuden.
Taikinasta tulee 15 kpl reilun kokoisia sämpylöitä.


Ohje

4 dl maitoa tai vettä
1rkl psylliumia
50 g tuoretta hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
5 dl porkkanaraastetta
0,5 dl tattarilesettä
8 dl semperin karkeaa jauhoseosta
0,5 dl öljyä (itse käytin rypsiöljyä)




Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää psylliumi ja anna turvota 10 minuuttia.
Lisää muut aineet ja alusta taikina.
Leivoi sämpylät jauhojen avulla leivonta-alustalla tai kämmenissä pyöreiksi tai soikeiksi sämpylöiksi ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Laita sämpylät kuumaan vesihöyryn päälle kohomaan.
Kohota sämpylöitä noin 30 min ja paista 225 asteisessa uunin lämmössä noin. 15 minuuttia.



 Yläkuvassa näette hyvin kohonneet Porkkasämpylät.


Uunista juuri otetut kypsät porkkanasämpylät. 


Ekan pellillisen tein pyöreitä sämpylöitä kuten kuvasta näkyy.

Toisen pellillisen tein soikeita sämpylöitä.











2 kommenttia:

  1. Ihana ohje jälleen! Sovelsin tätä kerran myös sekoittamalla kaurasämpyläohjetta tähän, tosi hyviä :).
    Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jaana kommentistasi ja mukava kuulla että ohje toimi myös soveltamalla. ♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...