♥ Maukasta Korvapuustipäivää lukijoilleni! ♥
4.10 sunnuntaina vietetään kansainvälistä korvapuustipäivää! ♥
Kun tekee maukkaita korvapuusteja mieli niin silloin mennään kipin kapin kauppaan ja ostetaan Vuohelan Herkun Pulla-ja munkkijauhoseosta ellei sitä satu jo olemaan kaapissa valmiina, kuten mulla oli kun ostin sitä Free From messuilta Helsingistä!
No mutta miksi juuri tuota?
Sen takia että siitä tulee niin vaivattomasti ja nopeasti maailman parhaat gluteenittomat korvapuustit!
Vastaleivotun pullan tuoksu saa veden kielelle ja lapsuusmuistoja mieleen kun äitini leipoi aina lauantaina pullaa. ♥
Pala pientä unelmaa arjen keskellä on korvapuustien huumaavaa tuoksu.
Vielä kun sen korvpuustin saa uunituoreena lautaselleen päivä on täydellinen!
Kun leivot pullaa käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.
Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.
Ohje
17 kpl korvapuusteja
2 kananmunaa
2,75 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
100 g voita
Vatkaa munat kättä lämpimämpään (42 °C) maitoon, lisää hiiva.
Vatkaa joukkoon jauhoseos.
Anna vetäytyä lämpimässä peitettynä 30 min, niin että taikina tiivistyy.
Sulata voi ja lisää taikinaan.
Vaivaa taikina hyvin sähkövatkaimella noin. 2-3 min tai käsin.
Ripottele gluteenittomia jauhoja esim. Semperin fin mixin hienoa jauhoseosta leivinalustalle ja kaada taikina sen päälle.
Kaaviloi pitkulainen levy ja levitä sen päälle pehmeää voita, sokeria ja kanelia.
Kierritä rulla mahdollisimman tiukalle ja jätä sauma alaspäin.
Leikkaa rullat noin. 5 cm:n paloiksi
vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen
suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan. -> / \ / \ .
Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat ns. "korvat".
Anna kohota hyvin kuumalla vedellä täytetyn tiskialtaan päällä tai lämpimässä paikassa.
Voitele munalla jossa on hiukan vettä (se levittyy helpommin) ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.
Ps. Muista ettet avaa uuninsuu luukkua keksen paistamisen, muuten korvapuustit laskeutuvat!
Olen muutaman kerran tehnyt korvapuusteja tästä seoksesta. Maku on hyvä, mutta mikähän menee pieleen....ne nousevat nätisti ja ovat komeita uunista ulos tullessa, mutta sen jälkeen lässähtävät. Tuntuu kuin kohotusaika valuisi hukkaan. Nostatko pullat heti pois lämpimältä pelliltä, eli johtuisko siitä? Maku on hyvä mutta harmittaa tuo pullien lätsähdys Tuija
VastaaPoistaKiitti Tuija kommentista! ♥ Olen huomannut sen saman ilmiön eli helposti lässähtävät. Mutta kun otan pellin uunista annan siinä niiden jäähtyä jonkin aikaa ennen kuin nostan ne tarjolle. :) Sen olen huomannut auttavan asiaa. :)
Poista