tiistai 4. lokakuuta 2016

Gluteeniton Puolukkakukko







Ohje

200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 muna
4 dl viljatuotteen tummaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna hyvin vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet ja lisää ne edellisten joukkoon hyvin sekoittaen.


Täyte:

1 l puolukoita
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja (jos käytät pakastepuolukoita)

Huom. tuoreisiin puolukoihin et tarvitse perunajauhoja.

Voitele noin 22 cm halkaisijaltaan oleva korkea reunallinen uunivuoka.
Taputtele jauhotetuin käsin 3/4 osaa taikinasta vuuan pohjalle ja reunoille.
Sekoita puolukoiden sekaan sokeri ja perunajauhot mikäli käytät pakastepuolukoita.
Kaada puolukkaseos vuokaan.
Käännä jauhotetun veitsen avulla ylimääräiset reunat puolukoiden päälle.
Kaaviloi lopputaikinasta jauhotetutulla leivinalustalla vuuan kokoinen kansi ja liuta leivinalustalta lastan avulla varovasti kaaviloitu taikinakansi päälle.
Pistele vielä haarukalla reikiä kanteen ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 50 min.
Tarjoa kinuskikastikkeen, kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Vinkki: 

Tähän kukkoon käy muutkin marjat esim. mustikat, mansikat, vadelmat, punaviinimarjat jne.





























2 kommenttia:

  1. Heippa. Kiva ohje,pidän mustikkakukosta, mutta onko tämä mahdollinen tehdä ilman munaa? Terv. Muna-allergikko keliakian lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista Kristiina! ♡ Mä epäilen vahvasti ettei tämä taida onnistua ilman kananmunaa. Ruohojuuresta saa kananmunankorviketta. :) Laitan linkin sulle tähän. http://kauppa.ruohonjuuri.fi/no-egg-kananmunankorvike/ORGRAN-720516010552/dp

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...