sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Gluteenittomat Siemenleivät






Taikinasta tulee:

2 kpl  1 1/2 litran vetoisia 
vuokaleipiä ja yksi reikäleipä tai 2 kpl kahden litran vetoisia vuokaleipiä.


Ohje:

7 dl kuumaa vettä
2 pkt leipäjauhoseosta
1 1/2 dl vuohelan herkun farinan tummaa leipäjauhoseosta
½ tl suolaa
60 g voi tai margariinisulaa
2 kananmuna
50 g tuoretta hiivaa

Laita kulhoon kuuma vesi, leipäjauhoseokset, suola, voisula, kananmuna ja hiiva.
Sekoita yleiskoneessa tai sähkövatkainten taikina koukuilla taikinaan voimakkaasti vatkaten 5 minuuuttia.
Taikina on aika löysää joten älä säikähdä sitä.
Voitele ja jauhota kaksi pitkulaista leipävuokaa tai vuoraa ne leivinpaperilla.
Nostele taikinaa vuokiin niin että niihin jää kohoamisvaraa 1/4 osaa.
Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla.
Leivo gluteenittomissa jauhoissa leivinalustalla pyöreä leipä ja nosta se pellille.
Taputtule se jauhotetuin käsin litteäksi leiväksi ja ota pyöreällä muotilla keskeltä pala pois.
Kohota leivät huoneen lämmössä leivinliinan alla noin. 40 min.
Pistele haarukalla leipien pinnat ja paista vuokaleipiä 240 asteisessa uunin lämmössä 40 min ja reikäleipää noin. 25-30 min.




Kun yhdistää Free Fromin Breat Mixin ja Vuohelan Herkun Farinan Tumman leipäjauhoseoksen saa näistä kahdesta erittäin maukasta leipää! 
 
 Löysähkö valmis taikina vuuissa.
 
 Hyvin kohonneet leivät.

Kohonnut reikäleipä. 
 
Valmiit kypsät vuokaleivät.
 
Kypsä reikäleipä. 
 



 
Siivutin siivutuskoneella hyvin jäähtyneet leivät valmiiksi siivuiksi ja pakastin ne. 
Valmiita leipäsiivuja voi sitten ottaa sen verran sulamaan kun haluaa tai paahtaa jäisenä leivänpaahtimessa. 
 
 
 
 
 
 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...