lauantai 8. huhtikuuta 2017

Gluteenittomia rahkapiirakoita pullataikinasta





Gluteeniton pullataikina

5 dl maitoa
2 tl psylliumia 
50 g tuoretta hiivaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin. 14 dl  semperin fin mix gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
150 g voita tai margariinia sulatettuna

Voiteluun kananmuna jota on ohennettu hiukan vedellä.

  Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita.
Lisää psyllium joukkoon ja anna sen hetken turvota.
Sekoita munat, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää jauhoja pikkuhiljaa ensin käsin vatkaten ja sitten hyvin alustaen joko käsin tai koneella.
Lisää lopuksi sulatettu voi tai margariinisula ja alusta taikina hyvin.
Leivo pullat ja kohota ne kaksinkertaiseksi.
Voitele vatkatulla kananmunalla jossa on vähän kylmää vettä seassa, sillä silloin se levittyy hyvin pullien päälle.
Ripottele päälle mantelilastuja, rouheita tai raesokeria.
Paista 225 asteisessa uunissa kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.



Rahkapiirakat

Rahkatäyte:

500 g maitorahkaa
2 dl kermaa
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan mehu tai sitruunanmehu tiivistettä noin 1 rkl.
(rusinoita maun mukaan) 


Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin vispilällä ja kaada se leivinpaperoidulle uunipannulle kaulitun ja hyvin kohotetun pullataikina pohjan päälle ja paista 225 asteessa noin 15-20 min. kauniin kullan ruskeaksi.
Voit tehdä pyöreitä pieniä rahkapiirakoita kun pyörittelet ensin pyöreät pullat, paina lasin tai mukin jauhotetulla pohjalla kolo pulliin ja kohota kuuman vesihöyryn päällä tai lämpimässä paikassa leivinliinan alla. 
Paina vielä kerran kolot että saat mahdollisimman paljon täytettä koloihin.
Jos teet lasivuokiin tai alumiinvuokiin kaulitse tai taputtele pyöreä pohja pohjalle ja reunoille, kohota, voitele reunat ja laita rahkatäyte päälle ja uuniin kypsymään. 
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...