tiistai 3. elokuuta 2021

Gluteenittomat Vaniljavadelmapullat





Gluteenittomat Vaniljavadelmapullat (26 kpl)


5 dl maitoa (tai riisimaitoa tai soijamaitoa)
2 tl psylliumia 
50 g tuoretta hiivaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin 14 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
150 g pehmeää voita tai margariinia (tai sinistä keijua)

Voiteluun 1 kananmuna jota on ohennettu hiukan vedellä.

Murenna hiiva kädenlämpöiseen 37 asteiseen maitoon ja sekoita.
Lisää psyllium joukkoon sekoita hyvin ja anna sen turvota noin 5 min.
Sekoita munat, sokeri, suola ja kardemumma. 
Lisää puolet jauhoseoksesta pikkuhiljaa ensin käsin vatkaten, pehmeä voi ja loput jauhoseoksesta alustaen taikinaa joko käsin tai yleiskoneella noin. 3-4 min. että taikinaan saadaan kunnon sitko.
Ota taikinaa reilu ruokalusikkallinen ja pyörittele kämmenissä pyöreitä pullia.
Laita pullat leivinpaperoidulle pellille yksitellen ja tee sormella reikä pulliin levittäen sitä tasaisesti niin että siihen mahtuu paljon maukkaita täytteitä! (Jos painat lasin pohjalla kolon pulliin se on liian matala täytteitä varten ja pullat repeilevät helposti.)
Laske altaaseen niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee.
Kohota pullat kuuman vesihöyryn päällä leiviliinalla peitettynä. 
Voitele pullien reunat hyvin ja halutessasi ripottele raesokeria pullien reunoille.
Nostele paksua vaniljakiisseliä ruokalusikallinen jokaisen pullan koloon tai tai kolon toiselle reunalle. 
Laita reilu teelusikallinen vadelma tai mansikkamarmeladia joko vaniljakiisselin päälle tai sen viereen.
Paista 225 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla kunnes pullat ovat saaneet kauniin kullan ruskean värin ja ovat kypsiä. 








Saarioisten marmeladit ovat sekä hyvän makuisia että paistonkestäviä! 


Kuvassa Dr. Oetkerin vaniljakreemijauhe.

Tee pussin ohjeen mukaan vaniljakreemi. 



















16 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta ja vinkeistä.🌺🌹🌼🌻

    VastaaPoista
  2. Ovatpa todella herkullisen näköisiä ja kauniita.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. Pitääpä testata, kun lapsenlapset tulevat kylään.

    VastaaPoista
  4. Ehdottomasti kokeilen, mutta mikä tuo psylliumia on ? koskaan en ole ostanut tai käyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei pipsa ja kiitos kommentistasi! ❤ Psylliumjauhe on ratamokasvin siementen kuidusta valmistettua erittäin hienojakoista jauhetta, joka sisältää runsaasti ravintokuitua. Psyllium parantaa gluteenittoman taikinan käsiteltävyyttä & leivonnaisen rakennetta.

      Poista
  5. Kiitos ohjeista 🤗 oletko tehnyt pullaa onnistuneesti muista kuin finmix jauhoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! ❤️ Olen tehnyt Virtasalmen Viljatuotteen pullajauhoseoksella jolla onnistuu todella hyvin ulkonäkö mutta en itse tykkää sen karkeasta suutuntumasta niin sen takia laitan taikinaan aina semperin fin mixiä.

      Poista
  6. Paljonkos tuo jauhomäärä on grammoissa? Gluteenittomat jauhot ovat herkkiä tiivistymään, joten en luota desilitroihin, ja myös jauhoja vaihtaessa grammat toimivat paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Milja! ❤️ En ole mitannut jauhoseosta grammoissa kun desi mitat ovat niin helppoja käyttää ja luotan niihin, mutta kun paketissa jauhoseosta eli 500 g on reilu 7 dl niin se olisi sitten vajaa kiloa eli vajaa 2 pkt jauhoseosta. Toivottavasti tämä auttaa sinua.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...