150g voi tai margariinisulaa
1 muna
1 ½ dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl mantelijauhetta
2 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 ½ dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahdon joukkoon maito, jauhoseos ja sulatettu voi tai margariini.
Sekoita sekaisin.
Jaa taikina noin 12 paperiseen leivosvuokaan tain muffinsi vuokiin ja paista +225 asteisessa uunin lämmössä noin 15 min.
Jos haluat kostuttaa Runebergintortut, tee se heti uunista ottamisen jälkeen.
Perinteisin runebergintorttujen mauste on punssi, mutta myös rommilla tai konjakilla kostutetuilla tortuilla on kannattajansa.
Punssi kostutus
1 dl vettä
1 dl punssia
2 rkl sokeria
Sivele tortut kostutusliemellä kauttaaltaan.
Anna liemen hetki imeytyä ja toista kostutus tarvittaessa.
Itse kostutin rommiaromilla
1 1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria
muutama tippa rommiaromia
Kiehauta vesi, sokeri ja lisää muutama tippa rommiaromia.
Sivele tortut kostutusliemellä kauttaaltaan.
Anna liemen hetki imeytyä ja toista kostutus tarvittaessa.
Koristele jäähtyneet tortut vadelmahillosilmällä ja sokerivesikuorrutus renkaalla.
Itse käytän iloleipureiden muffini vuokia joihin voi myös laittaa paperisia amerikan muffinivuokia.
1 ½ dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl mantelijauhetta
2 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 ½ dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahdon joukkoon maito, jauhoseos ja sulatettu voi tai margariini.
Sekoita sekaisin.
Jaa taikina noin 12 paperiseen leivosvuokaan tain muffinsi vuokiin ja paista +225 asteisessa uunin lämmössä noin 15 min.
Jos haluat kostuttaa Runebergintortut, tee se heti uunista ottamisen jälkeen.
Perinteisin runebergintorttujen mauste on punssi, mutta myös rommilla tai konjakilla kostutetuilla tortuilla on kannattajansa.
Punssi kostutus
1 dl vettä
1 dl punssia
2 rkl sokeria
Sivele tortut kostutusliemellä kauttaaltaan.
Anna liemen hetki imeytyä ja toista kostutus tarvittaessa.
Itse kostutin rommiaromilla
1 1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria
muutama tippa rommiaromia
Kiehauta vesi, sokeri ja lisää muutama tippa rommiaromia.
Sivele tortut kostutusliemellä kauttaaltaan.
Anna liemen hetki imeytyä ja toista kostutus tarvittaessa.
Koristele jäähtyneet tortut vadelmahillosilmällä ja sokerivesikuorrutus renkaalla.
Itse käytän iloleipureiden muffini vuokia joihin voi myös laittaa paperisia amerikan muffinivuokia.
Näitä aion kokeilla! Aiemmin ei ole tullut vastaan mistään Runebergintorttujen gluteenitonta ohjetta. Ohjeesi ovat selkeitä, hyviä, hyvien kuvien kera. Niiden perusteella on helppo leipoa, kiitos :)
VastaaPoistaKiittelin myös tuoolaa Fb -sivuilla!
Kiitti kommentistasi joka lämmitti mieltäni kovasti! ♥ Mukavaa jos pidät blogistani ja postauksistani. ♥ Mulla on aina ollut se tapa että kuvaan usein myös tekovaiheet että lukijoillani olisi helpompi leipoa ja kokkailla. :) Kiitos myös Fb-sivulla olevasta kiitoksesta! ♥ Mä jo kehittelin ja ideoin Runebergintortut edellisen blogini aikana joka löytyy vielä vuodatuksesta. :) Heti keliakia diagnoosini jälkeen pitä saada gluteenittomia Runebergin torttuja. :D
PoistaVou,pitääkin muistaa leipasta runebergit :-)
VastaaPoistaKiitti kommentistasi Chef Jones! ♥ Löysithän sä tiesi monien mutkien kautta mun blogiini. ;-) Huomenna on Runebergin päivä ja jään innolla odottamaan sun reseptiäsi niistä! ♥
PoistaKokeiluun menee, kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaOllos hyväi! ♥ Kerrohan sitten tuliko hyviä ja tykkäsitkö tästä ohjeestani, sillä useinhan laitetaan keksinmuruja Runebergin torttuihin, eli versioita löytyy tästäkin vaikka kuinka paljon. :)
PoistaTaas tämä RumenErkin päivä ja torttjen ohjetta kirjoitin ylös. Jos tänään leipoo niin mahtaakohan niitä vielä olla ihan päivänänsä jäljellä, sen verran hyvät ohjeet sinun blogista löytyvät
VastaaPoistaKiitos paljon kommentistasi! :) Toivottavasti niitä on vielä Runebergin päivänäkin ollut. :)
PoistaTämä sun blogi on ihan paras. Olen aina ollut rohkea kokeilemaan, eli tavalliseen resptiin vaan vaihtanut jauhot. Yleensä onnistuu hyvin, mutta ihan varma ei voi olla että minkälaista tulee. Täällä kun seuraa sun ohjeita, jotka ovat ihan tehty gluteenittomina ja huomioitu kaikenlaista voi olla varmempi että onnistuu. Olen saanut uutta innostusta leipomiseen. Ja piti tulla vaan tarkistamaan jos täällä olisi Runebergintorttu resepti ja löytyihän se! Ihanaa! :) Fb:ssa myös seuraan. Terv. Linda
VastaaPoistaTervehdys Linda ja kiitos kommentista! :) Mukavaa kuulla että leipomiseen on tullut uusi innostus ja ohjeet ovat innostaneet sinua. Leipomisen iloa! :)
PoistaTäältähän tämäkin ohje löytyi. Luotto osoite, kun gluteenitonta on leipomassa. Kiitos :) Lupasin tytöille, että huomenna leivotaan Runebergin torttuja.
VastaaPoistaKiitos Marika kommentista ja toivottavasti tortut ovat onnistuneet! :)
PoistaKiitos hyvästä ohjeesta! Onnistuivat hyvin. Paistoin tortut silikoonivuokissa ja kostutin konjakkivedellä, kuten ehdotit.
VastaaPoistaOleppa hyvä ja kiitos kommentistasi! ♥ Silikonivuokissa tuleekin tasainen paistotulos ja ovat muutoinkin ihan hyviä vuokia! :)
PoistaKiitos taas ihanasta ohjeesta! Yömyöhäiset Runebergin tortut ovat parhaillaan uunissa! Oli pakko tehdä huomiselle heti valmiiksi satsi torttuja ja kai sitä jo aattona saa maistaa...:)
VastaaPoistaVinkkinä, IKEAn muffinssivuoka on juuri Runebergin tortun "mallinen", korkea- ja kapeakoloinen, lisäksi erittäin huokean hintainen.
Omat torttuni on hiukan muunnelma sinun ohjeestasi (allergioiden ja makumieltymysten suhteen), mutta se on toiminut loistavana pohjana :) Ohje löytyy blogistani...
Ihanan maukasta Runebergin päivää!
Ole hyvä! ♥ Kiitti vinkistä mut ehdin jo ostaa pinnoitetun Iloleipureiden runebergin torttuvuuan. :) Ohjeet on tehty niin että niitä voi vapaasti muokata itselleen sopivaksi. Täytypä käydäkkin katsomassa se muokattu ohje. ♥
PoistaKokeilen tätä heti helmikuun tullessa! Näyttää todella maukkaalta! <3 Kiitos ohjeesta jo etukäteen! :)
VastaaPoistaHei Marjaana ja kiitos kommentistasi! ♡ Nämä ova helppoja tehdä ja hyvän makuisiakin vielä. :)
Poista