Maailman helpoin, munaton piimäpohja marjapiirakalle.
Muokkasin hieman alkuperäistä ohjetta meille keliaakikoille sopivaksi.
Ohjeen olen ottanut täältä maailman helpoin ja nopein marjapiirakka
Blogia pitää ChefJones, joka on aivan loistava kokki ja hänen bloginsa on tutustumisen arvoinen.
Ohje:
6- 8 palaa
2dl piimää
1 tl leivinjauhetta
2dl sokeria
Täytteeksi:
Erilaisia marjoja
Yhdistä kaikki ainekset sekasin kunnolla ja kaada seos voideltuun noin. 27 senttiä halkaisiljaltaan olevaan piirakkavuokaan tai valurauta pannuun, ripottele päälle tuoreita tai pakaste marjoja/sokeria ja paista uunin alimmalla tasolla 225 asteessa n. 25min.
Jos haluat täysin rasvattoman piirakan vuoraa torttuvuoka leivinpaperilla ja käytä rasvatonta piimää.
Tarjoa piirakka jäätelön, vaniljakastikkeen, sorbetin tai kreemin kanssa.
Piirakan maku on aivan täydellinen eikä piimäkään maistu yhtään pohjataikinassa vaikka luulin niin.
Hyvä piirakka ja kiitos kehuista :-)
VastaaPoistaOllos hyvä ja kehut olet todellakin ansainnut, sillä nyt kymmenet keliaakikot leipovat parhaillaan tällä ohjeella marjapiirakkaa! ♥ Todella maukas piirakka, eli kohta uutta piirakkaa leipomaan! ;-)
Poistamitäs luulet, onnistuiskos vähemmällä sokerilla ? Mie kun yritän vähentää tuota sokerinkäyttöä :-) t. oppia ikä kaikki
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ♥ Onnistuu oikein hyvin oppia ikä kaikki! ♥
PoistaTuota on itsekin koeteltava varmasti hyvän makuinen ja voi paulakin maistaa sitten.
PoistaKiitti kommentistasi T. ♥ Kun teet tuolla ohjeella ja käytät noita fin mixin jauhoja joita saat S-Marketista, niin Paulakin voi syödä koska noisssa jauhoissa ei ole vehnäntäkkelystä jota sen vatsa ei siedä.♥
PoistaMunattomalla olen ja ei noi valmiit miksit käy, niin mietin...
VastaaPoistaVoiko tässä käyttää maitsenaa? Tehdä esim. puolet ja puolet tattarijauhon kanssa. Mitä tuumaat?
Kiitos kommentistasi! ♥ Miksipä ei kävis maizena ja tattarijauho, tosin täytyy muistaa että tattarijauho turpoaa niin paljon etten mittasuhteita tässä nyt ala arvuuttelemaan. Kunhan taikina on kuin sakeahko velli jonka pystyt kaatamaan piirakkavuokaan, niin eiköhän se onnistu. :)
PoistaEi tule juuri jätettyä kommentteja, vaikka käytän sivujasi jatkuvasti hyväkseni. Siispä nyt kun muistan: kiitos ihanista resepteistä <3
VastaaPoistaKiitos sydäntä lämmittävästä kommentista Marja-Leena Alho! ♥ On mukavaa kuulla että reseptejäni luetaan ja niillä leivotaan! ♥
PoistaPiimää ei meillä käytetä yleensä,joten olen tehnyt piirakan kermaviiliin,rahkaan,kreikkalaiseen jogurttiin,,,,onnistuu hyvää��
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ♡ Kaikki ei ole piimän ystäviä vaikka se ei maistukkaan piirakkapohjassa ja hyvää tässä on se että sen voi korvata kuten tuossa kirjoitit esim. kermaviilillä, rahkalla jne. :)
Poistaihan sairaan hyvää tehtiin myllärin kaurajauhoilla.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ♡ Ompas kiva kuulla että Myllärin kaurajauhoilla tuli sairaan hyvää piirakkaa! :)
PoistaVaikuttaa herkulliselta ja ihanan helpolta. Onnistuisikohan maidottomana, esim. johonkin riisi-, -kaura tai soija "maitoon"..? Kiitos reseptistä!:)
VastaaPoistaTerv. Ansku
Hei Ansku ja kiitti kommentistasi! ❤️ En tiedä mutta voihan sitä kokeilla tai mieluummin joku hapanmaito tuote. Anteeksi kun vastaus tulee näin jälkikäteen kun olin sairaalassa kuukauden. :)
PoistaJugurtti? Soija
PoistaKiitti kommentistasi! ❤️ Jugurtti pitäisi käydä vaikka en olekkaan sitä testannut mutta kyllähän se vastaa hiukan piimää...
Poista