Mitä on Psyllium ja Ksantaani?
Näistä kysellään minulta usein mitä ne ovat ja mihin tarkoitukeen niitä tarvitaan?
Leivontaa helpottavat apuaineet olen ottanut Keliakialiiton sivuilta avuksi kaikille leipojille!
Itse käytän eniten Psylliumia esim. pullataikinoissa ja Ksantaania lähinnä joissakin hapanleipä taikinoissa kuten Tattarileivässä.
Leivontaa helpottavat apuaineet
Psyllium sekoitetaan taikinanesteeseen ja sen annetaan turvota 10 minuuttia ennen jauhojen lisäämistä. Psylliumin annostus on 1-2 rkl litraan nestettä. Suomessa psylliumia myydään kauppanimillä Psyllium sekä Fiber Husk
Psyllium
Psyllium on ratamokasveihin kuuluvan Plantago ovatan jauhettua siemenkuorta. Psyllium soveltuu apuaineeksi sekä hiivalla että leivinjauheella kohotettaviin leivonnaisiin. Psylliumia lisäämällä taikinaa on helpompi käsitellä ja leivonnaiset ovat mehevämpiä. Taikina ei tartu käsiin ja sitä pystyy kaulitsemaan.Psyllium sekoitetaan taikinanesteeseen ja sen annetaan turvota 10 minuuttia ennen jauhojen lisäämistä. Psylliumin annostus on 1-2 rkl litraan nestettä. Suomessa psylliumia myydään kauppanimillä Psyllium sekä Fiber Husk
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti