lauantai 1. maaliskuuta 2014

Gluteenittomat Perunarieskat




6 dl perunamuussia
1 kananmuna
2 dl semperin karkeaa-jauhoseosta
tai sama määrä semperin hienoa jauhoseosta 

(suolaa)

Sekoita kaikki aineet sekaisin ja lisää tarvittaessa suolaa.
Nostele ruokalusikalla kökköjä pellille.
Taputtele jauhotetuin käsin ne pyöreiksi rieskoiksi.
Pistele haarukalla pinnat ja paista 275 asteisessa uunissa 10 min.
Voitele voisulalla ja tarjoile lämpinä esim. munavoin kera.


Nämä alla olevat rieskat on tehty semperin hienoon jauhoseokseen. 
Tein myös munavoita rieskoille. 












20 kommenttia:

  1. Tupsahdin tuolta Emilien blogin kautta tänne. Heti huomasin hyvän perunarieska-ohjeen, kun tänään jäi lounaalta muusia. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos kommentistasi! ♥ Mukavaa kun tupsahdit tännekkin käymään. :) Minulla on useampi Perunarieskan ohje blogissani ja erilaisilla jauhoilla saa eri makua rieskoihin. :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta ja ihanasta blogista! Kokeilin juuri mukulasellerimuusilla ja tattarijauhoilla, hyvää tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! ♥ Ihana idea tuo mukulaselleri ja tattarijauho yhdistelmä! :)

      Poista
    2. Vau, tästä voi tehä mitä vaan variaatioita ��

      Poista
    3. Kiitti kommentistasi Taina Bergman ja tästä todellakin voi tehdä mitä variaatioita vaan kuten mäkin teen tyyliin mitä kaapista löytyy... ♡

      Poista
  3. Facebookin Gluteeniton-ryhmän kautta löysin tänne keittiöösi. Sinullahan on aivan mahtavia reseptejä, kiitos niistä! :) Tänään tein näitä perunarieskoja porkkanasoseella höystettynä. Tosin laiskuuttani tein pellin kokoisen levyn, jonka sitten paiston jälkeen paloittelin pizzaleikkurilla. Hyvältä maistuu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Janette ja kiitos kommentistasi joka lämmitti sydäntäni! ♥ Mukavaa että löysit blogini ja tiedät jatkossakin mistä löytyy hyvät ja toimivat reseptit. :) Perunarieskaa voi tehdä noinkin, eli pellille vaan taputtelee taikinan ja sitten leikkaa paiston jälkeen paloiksi. :)

      Poista
  4. Tein tällä ohjeella rieskoja ja tuli kyllä niin hyviä! Kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! ♥ Mukavaa kuulla että rieskat ovat maistuneet! :)

      Poista
  5. Nämä on meidän perheessä uusi suosikki =) kiitos mahtavasta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! ♥ Minäkin teen näitä aika usein, kun ovat niin hyviä myös seuraavana päivänä kun lämmittää mikrossa. :)

      Poista
  6. hyva vinkki syoda munavoin kanssa..yum!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle opetti kerran naapurin mummo jolle leivoin noita, että teeppä munavoita ja syö sen kanssa. Kyllä se vaan on niin hyvää munavoin kanssakkin! :)

      Poista
  7. voi miten hyviä, ylitti odotukset! kiitos <3

    VastaaPoista
  8. Kiitti Maarit sydäntä lämmittävästä kommentista! ♡ Ihana kuulla että rieskat on onnistuneet ja ne ovat maistuneet hyvälle! :)

    VastaaPoista
  9. Nam, nämä ovat todella herkullisia ! Ajattelin tehdä näitä myös tuleviin juhliin ja kysyisin että voiko nämä tehdä jo juhlia edeltävänä päivänä ja jos voi, niin missä lämpötilassa kannattaa lämmittää rieskat ennen tarjoilua ja kuinka kauan ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitti kommentistasi! ♡ Voit tehdä jo juhlia edeltävänä päivänä ja silloin niitä ei kannatta voidella vielä. Lämmitä rieskoja 200 asteisessa uunissa ja aikaa en osaa sanoa mutta kokeile kun rieskat ovat kuumia niin ota uunista ja voitele voisulalla tai tarjoa munavoin kanssa ilman voitelua.

      Poista
  10. On tulossa vierailulle perhe jossa mie on keliakikko .ajattelimme tehdä koko perheelle maistuvaa syötävää. sekä makeaa että suolaista . Myöhemmin sitten siitä miten maistui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jukka ja kiitti kommentistasi! ♡ Ihana juttu kun löysit blogini ja kerrohan sitten kuinka maistui gluteenittomat leivonnaiset muillekkin! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...