perjantai 10. toukokuuta 2013

Porsaan filepihvit

 500 g porsaan sisä tai ulkofilettä

Marinadi:
4rkl soijakastiketta
2 rkl chili-tomaattiketsuppia
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl ruskeaa sokeria
2 rkl hoisin-kastiketta

Leikkaa porsaanfileestä hiukan vinottain 2 cm:n paksuisia viipaleita, nuiji kevyesti nyrkillä ja pane matlaan vuokaan.
Sekoita marinadin ainekset ja kaada pihveille.
Pyöräytä phvit marinadissa, peitä kelmulla ja jätä maustumaan.
Anna marinoitua vähintään tunti.
Lado pihvit litteään halsteriin vieri viereen ja grillaa ritilällä, kohtalaisella hehkulla 5-6/puoli.
Voitele pihvien pinnat marinadilla aina kun käännät halsterin. 

Tämä ohje on peräisin hyvän ystäväni grillikirjasta ja on taivaallisen hyvää!  
Tänään sitten grillaillaan! :)

No eipä sitten grillailtukaan kun oli niin kiirellinen päivä tänään, vaan sähköuunin grillivastuksen alla kypsensin noisetit ja hyvää tuli kera kukkakaali muhennoksen ja salaatin! :) 
 

4 kommenttia:

  1. täytyy kokeilla nyt loman aikana. ja se halsteri on oikeesti käytävä ostanassa... :)

    VHOL

    VastaaPoista
  2. Kiitti käynnistäsi! :) Voihan hemmetin lemmetti kun en ehtinyt sitä grilliä käymään keltsusta, mut halsteri mulla onneksi on. :) Nyt eikun kipin kapin halsteri ostoksille... :)

    VastaaPoista
  3. Millaista on hoisin-kastike? Minkä merkkistä oot käyttänyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän tätä BD Hoi Sin kastike. :) Soijapohjainen, mm. valkosipulilla ja chilillä maustettu kastike. Laktoositon. Gluteeniton. Käyttö: Lihan marinointiin ja grillaukseen, vokkikastikkeeksi kanalle ja ankalle. Sopii myös dippikastikkeeksi kasviksille ja kevätkääröille. Erittäin hyvä marinaadi ja pöytämaustekastike. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...