Ohje otettu keliakialiiton verkkosivuilta.
Pohja:
75 g margariinia
200 g gluteenittomia keksejä
Täyte:
300 g mansikoita
4 liivatelehtiä
½ dl vettä
1 ½ dl sokeria
4 dl vispikermaa
200 g Philadelphia-juustoa
200 g mansikoita
Koristeluun: mansikoita,
sitruunamelissan lehtiä
75 g margariinia
200 g gluteenittomia keksejä
Täyte:
300 g mansikoita
4 liivatelehtiä
½ dl vettä
1 ½ dl sokeria
4 dl vispikermaa
200 g Philadelphia-juustoa
200 g mansikoita
Koristeluun: mansikoita,
sitruunamelissan lehtiä
Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm) pohjan kokoinen pyörylä leivinpaperista.
Jauha tai hienonna keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sukatettu margariini.
Jauha tai hienonna keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sukatettu margariini.
Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin
odottamaan täytettä.
Pehmitä liivatteita 5–10 minuuttia kylmässä vedessä.
Pehmitä liivatteita 5–10 minuuttia kylmässä vedessä.
Soseuta mansikat ja sokeri keskenään soseeksi.
Kuumenna ½ dl vettä, purista liivatelehdistä käsin vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen.
Kuumenna ½ dl vettä, purista liivatelehdistä käsin vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen.
Lisää liivateseos mansikkasoseen joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää tuorejuusto mansikkasoseen joukkoon ja
sekoita mukaan vatkattu kerma.
Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi ja
kääntele täytteen joukkoon.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
Laita kakku pakastimeen
vähintään viideksi tunniksi.
Nosta kakku sulamaan noin 30 minuuttia
ennen tarjoilua.
Koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Tämä menee kokeiluun lähipäivinä! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti