Palasin lomaltani ja tuli sellainen olo että nyt on taas aika kehitellä ja ideoida uusi leipä resepti. :)
Kun jauhojakin löyty sopivasti kaapista niin eikun tuumasta toimeen ja yllätyksekseni leipä onnistui heti ensi kokeilulla. :)
Ohje:
5 dl maitoa
Kun jauhojakin löyty sopivasti kaapista niin eikun tuumasta toimeen ja yllätyksekseni leipä onnistui heti ensi kokeilulla. :)
Ohje:
5 dl maitoa
2 tl psylliumia
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 ps kuivahiivaa
3 dl provenan oat bread mix kauraleipäseos
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 ps kuivahiivaa
3 dl provenan oat bread mix kauraleipäseos
4 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
½ dl voi tai margariini sulaa
Kauraleipäjauhoseos on tämän näköisessä pussissa.
Lisää psyllium 42 asteisen maidon joukkoon ja anna turvota noin. 10 min.
Lisää suola, siirappi, provenan jauhot, kuivahiiva ja voi tai margariini sula.
Lisää semperin jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin joko yleiskoneella tai käsin.
Taikina saa jäädä pehmoiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja leivo jauhoissa kaksi saman kokoista leipää ja laita ne uunipellille.
Taputtele jauhotetuin käsin ne pyöreiksi reikäleiviksi ja ota muotilla keskustasta pyöreä pala pois.
Anna reikäleipien kohota lämpimässä vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin. 20-30 min.
Pistele haarukalla leipien pinnat ja paista 225 asteisessa uunin lämmössä 20-30 min.
½ dl voi tai margariini sulaa
Kauraleipäjauhoseos on tämän näköisessä pussissa.
Lisää psyllium 42 asteisen maidon joukkoon ja anna turvota noin. 10 min.
Lisää suola, siirappi, provenan jauhot, kuivahiiva ja voi tai margariini sula.
Lisää semperin jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin joko yleiskoneella tai käsin.
Taikina saa jäädä pehmoiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja leivo jauhoissa kaksi saman kokoista leipää ja laita ne uunipellille.
Taputtele jauhotetuin käsin ne pyöreiksi reikäleiviksi ja ota muotilla keskustasta pyöreä pala pois.
Anna reikäleipien kohota lämpimässä vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin. 20-30 min.
Pistele haarukalla leipien pinnat ja paista 225 asteisessa uunin lämmössä 20-30 min.
Wau miten komeita leipiä! Näitä on ihan pakko kokeilla viikonloppuna. Ja oli ilo huomata, että tuo jauhoseoskin sopii meidän perheen nuorimmaiselle. Rasvan joudun tosin korvaamaan öljyllä, mutta tuo tuskin projektia kaataa. :D
VastaaPoistaKiitos! ♥ Leivistä tulikin tosi kuohkeita ja maukkaita. :) Tuli idea kehitellä ihan uusi leipä jossa ei ole vehnäntärkkelystä ja kun jauhojakin löytyi sopivasti kaapista niin eikun leivän tekoon. :) Rasvan voit huoletta vaihtaa öljyyn ja lopputulos ei siitä varmasti kärsi! :)
PoistaKiitos! Näiden tekemistä kokeilin eilen hyvin onnistui!!!!!
VastaaPoistaOle hyvä! ♥ Erittäin mukava kuulla että leivät ovat onnistuneet! ♥
PoistaLeivät tulivat hetki sitten uunista ja hyvältä näyttävät. Maistoin jo reikäleivän "reiän" ja maukasta oli :) Kiitos jälleen mahtavasta ohjeesta!
VastaaPoistaOle hyvä ja mukavaa kuulla että leivät ovat onnistuneet ja makukin on ollut hyvä! ♥
Poista