lauantai 19. heinäkuuta 2014

Gluteenittomat Sämpylät



Ohje: 


5 dl maitoa tai vettä
2 tl psylliumia
2 tl suolaa 
 
2 rkl siirappia
2 ps kuivahiivaa
5 dl provenan oat bread mix kauraleipäseos
½ dl voi tai margariini sulaa

 
 

  Lisää psyllium 42 asteisen maidon tai veden joukkoon ja anna turvota noin. 10 min.
Lisää suola, siirappi, provenan jauhot, kuivahiiva ja voi tai margariini sula.
Lisää semperin jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin joko yleiskoneella tai käsin.
Taikina saa jäädä pehmoiseksi.
Kaada tyhjään taikinakulhoon provenan oat bread mixin kauraleipäjauhoseosta.
Nostele ruokalusikalla palloja jauhojen sekaan.
Pyörittele jauhotetuissa käsissä soikeita tai pyöreitä sämpylöitä.
Anna sämpylöiden kohota lämpimässä vedottomassa paikassa
leivinliinan alla tai kuuman vesihöyryn päällä noin. 20-30 min.
 Paista 225 asteisessa uunin lämmössä 15-20 min.










12 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä, kokeiluun menee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Suosittelen lämpöisesti tätä kehittelemääni reseptiä. :) Tulee niin kuohkean pehmoiset sämpylät. :)

      Poista
  2. Ja tätä kokeillaan tänään :)... jos nyt vaan lähikaupassa on tuota kauraleipajauhoseosta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♥ Toivottavasti olet löytänyt jauhoseosta ja päässyt herkuttelemaan uunituoreilla sämpylöillä. :)

      Poista
  3. Jouduin laittamaan hiukan enemmän kaurajauhoja, kun en saanut muuten leivottua. Ehkä, jos olisi ollut enemmän kärsivällisyyttä :D Sain tästä ohjeesta seitsemän isoa hampurilaissämpylää. Lämmin kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti sydäntä lämmittävästä kommentistasi milla! ♥ Siiloin pitää laittaa jauhoja lisää jos on hankala leipoa liian pehmoisesta taikinasta! ;) Mukavaa kun olet saanut maukkaat hampurilaissämpylä! ;)

      Poista
  4. Korjaan vielä, että seitsemän jättikokoista! :D

    VastaaPoista
  5. Ajattelin myös kokeilla sämpyläreseptiäsi,en ole vielä löytänyt mieleistä.Juuri leivottuna ja lämpimänä ovat hyviä mutta seuraavana päivänä maistuvat jotenkin oudolta, eli olen syönyt vain riisikakkuja ja nekin alkavat kyllästyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♥ Gluteenittomista leivonnaisista suurin osa on sellaisia että ne täytyy heti pakastaa kun ne on jäähtyneet. Sulatetaan/lämmitetään pakkasesta vain sen verran minkä syödään niin silloin maku on aina kuin uuni tuoreissa leivonnaisissa. :) Mainitsen kyllä erikseen ohjeissa jos joku leivonnainen on vielä seuraavanakin päivänä yhtä hyvän makuinen kuin heti paistettuna. :)Nyt vaan rohkeasti leipomaan kaikkea mahdollista niin huomaat miten hyviä ne ovat. :)

      Poista
  6. Olen tehnyt taas monta kertaa tiiviitä, lättänöitä sämpylöitä. Nyt tein täsmälleen ohjeesi mukaan ja niistä tuli samannäköisiä kuin sinulla! Kiitos. Ilmeisesti tummat jauhot eivät nouse.. Viljatuotteen rouheinen jauhoseos oli nyt viimeksi kokeilussa. En tosin seurannut ohjetta tunnon tarkasti.
    Onko tämä resepti parhaiten kohoava valikoimissasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi Satu! ♡ Hienoa että olet onnistunut vihdoinkin sämpylöiden leipomisessa! :) Tummatkin jauhot taikinassa nousevat hyvin kun taikina on tarpeeksi pehmoista ja sämpylät riittävän pitkään kohonneita. Kaikki muutkin sämpylä reseptit kohoavat hyvin ja niistä tulee maukkaita.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...