torstai 26. marraskuuta 2015

Gluteenittomat Croissantit




Näitten Croissanttien tuotekehittely oli pitkä mutta mieluisa prosessi.
Olin vuosien varsilla useaan otteeseen kokeillut leipoa Croissantteja mutta ne eivät ole kohonneet kylliksi ja niistä on tullut pieniä ja littanoita.
Nyt testailin taikinoita lämpöiseen sekä kylmään maitoon, josta jälkimmäinen tuotti vihdoinkin tulosta. 
Näiden leivontaan varatkaa aikaa sillä taikinan täytyy välillä levätä kylmässä, kaaviloida ja taas levätä kylmässä... 


Ohje

2 dl kylmää maitoa
25 g hiivaa
1 tl psylliumia
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
150 g voita

voiteluun: kananmunaa

Liuota hiiva kylmään maitoon. 
Sekoita psyllium joukkoon ja anna turvota 10 minuuttia. 
Lisää suola, kananmuna ja jauhoseos. 
Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi. 



Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, joka on mitoiltaan 28 x 48 cm. 
Leikkaa juustohöylällä ohuita viipaleita jääkaappi kylmästä voista ja asettele ne taikinalevyn vasemmalla sivulle. 


Taita ilman voita oleva puoli (eli oikea puoli) voin päälle ja kaaviloi varoen että voi pysyy taikinalevyn sisällä.



Taita taikinalevy kolmin kerroin. 
Harjaa ylimääräiset jauhot pois.




Kahdessa ylimmässä kuvassa olen valmiiksi kaaviloinut taikinan ja taitellut sen taas kolmeen osaan.
 Kun taikinan on taiteltu kolmeen osaan käännä se  90 astetta eli pidempi sivu itseäsi päin.
Laita taikina pakastimeen 20 minuutiksi.
Kaaviloi tämän jälkeen taikina alkuperäiseen kokoon (28 x 48 cm.) ja taita taikinalevy vielä kolmin kerroin.
Laita taiteltu taikinalevy pakastimeen vielä 20 minuutiksi.



Anna taikinan hieman pehmetä ja kaaviloi se pitkulaiseksi levyksi joka on 1/2 cm paksu.



Leikkaa taikinapyörällä levy kuvan mukaan 14 osaan.


Kääri sarviksi aloittaen leveimmästä päästä ja taivuta sarven muotoon.




Anna croissanttien kohota vähintään yksi tunti.
Voitele kohonneet sarvet kananmunalla. 


Paista 225 asteisessa uunissa noin. 15 minuuttia.

Vinkki! Voit halutessasi käyttää voisarviin erilaisia täytteitä, esimerkiksi hienonnettua kinkkua, juustoa ja juustoraastetta voi myös laittaa voitelun jälkeen Croissanttien pinnalle.
Laita täytettä sektorin leveämpään päähän ja kääri sarviksi.

























4 kommenttia:

  1. Voiko nää raaka pakastaa...teen niin omassa ohjeessani ja suoraan pakkasesta uuniin

    kysyy Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija kommentista! ♥ Voi toki raaka pakastaakin valmiit Croissantit ja sitten kypsentää ne hieman kohmeisena. :)

      Poista
  2. Tuli ”vesi kielelle”! Milloinkahan itse alkaisin leipuriksi?😔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♡ Heti kun sinulla on aikaa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...