sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Gluteenittomat Semperin tuotteet ja yhteistyö heidän kanssaan






Yläkuvassa gluteenittomia ja maidottomia kääretorttupaloja. 

Semperillä on upeat weppisivut joista löydät kaikki gluteenittomat tuotteeet ja reseptit! 
Semperin sivuille pääset tätä Gluteeniton Semper linkkiä klikkaamalla. 


Talossa jossa asun on yksi keliaakikko minun lisäkseni ja asukkailla tuttuja keliaakikoita jonka johdosta he halusivat tietää lisää gluteenittomuudesta, keliakiasta ja miten tarkka täytyy olla kun tarjoat tai leivot jotain keliaakikolle.
Asiaa kypsyteltiin alkuvuosi 2018 jonka jälkeen tein päätöksen että minun kotona voitaisiin leipoa, laittaa gluteenitonta ruokaa ja minä voin kertoa mikä on keliakia ja miten sitä hoidetaan.
Otin sitten yhteyttä sähköpostilla Semperiin koska olen vuosia jo tehnyt yhteistyötä heidän kanssaan ja se on ollut hyvin palkitsevaa puolin ja toisin. 
Kysyin olisivatko he halukkaita tälläiseen yhteistyöhön ja siitä kaikki alkoi. 
Sain vajaa vuosi sitten Semperiltä kaksi isoa pakettia jotka olivat täynnä gluteenittomia tuotteita, leivontajauhoseoksia ja reseptilehtisiä.
Laitan tähän alle kuvia tuotteista joita Semper lähetti minulle. 


💗 Lämmin kiitos Semperille siitä että te teitte unelmistani totta! 💗







Me leivottiin asukkaiden kanssa ennen pakettien tuloa jo gluteenitonta rahkapiirakka koska oli pääsiäinen tulossa.
Käytännössä se tarkoitti sitä että opetin asukkaat leipomaan gluteenitonta ja kaikki olivat tosi halukkaita opettelemaan kuinka gluteeniton pullataikinan käyttäytyy ja minkä makuista on gluteeniton pulla tai rahkapiirakka. 
Leivotutin heillä sitten kaksi uunipellillistä gluteenitonta rahkapiirakkaa jota syötiin heti lämpöisenä kahvin ja teen kera ja loput palat annoin asukkaille kotiin viemisiksi. 


 Rahkapiirakkapohjat kohoamassa leivinliinojen alla.
 Kuvassa hyvin kohonnut rahkapiirakkapohja. 
 Yläkuvassa juuri uunista otettu rahkapiirakka.
Yläkuvassa näkyy osittain katettua pöytää...  
 Yläkuvassa juuri uunista otettu rahkapiirakka.
Jännä miten toisesta piirakasta tuli niin kiiltäväpintainen ja tässä kuvassa toinen rahkapiirakka taas ihan erilainen vaikka täytteet oli molemmissa samanlaisia. 

Kun joimme kahvia, teetä ja söimme rahkapiirakka kysein lopuksi jokaiselta miltä se gluteeniton rahkapiirakka maistui? 
Kaikki sanoivat etteivät huomaa makueroa tavalliseen pullataikinaan niin kuohkeata, pehmoista ja maukasta piirakka oli. 



Kun paketit tuli Semperiltä päätin että ensimmäisellä kerralla maistutan erilaisia gluteenittomia muroja, myslejä, näkkäreitä, keksejä ja hauduttelin lähes tunnin luomukaurahiutaleista tehtyä kaurapuuroa asukkaille. 
Tarjoisn puuron kanssa erilaisia marjoja, voita, hunajaa, sokeria ja maitoa. 
Harmittaa vaan kun en muistanut ottaa puurosta kuvaa kun keitin sitä lähes 4 litraa ja kaikki meni koska se oli niin sametin pehmoista ja maukasta puuroa. 
Kutsuinkin asukkaat aamupalalle luokseni jossa kuissa olevia tuotteita maisteltiin/syötiin. 

 Kaikista näkkileivistä tykättiin kovasti ja myslinäkkäri oli meidän asukastapaamis ohjaan mielestä parhaan makuista joten annoin sitä hänelle kotiinkin viemisiksi. 
 Myslit, murot ja keksit tekivät myös hyvin kauppansa ja niiden makua ihmeteltiin kuinka maukkaita ne ovat. Kauratyynyistä tykättiin niin paljon että eräs asukas halusi loput viedä kotiinsa ja syödä siellä telkkaria katsoessa joten annoin hänelle loput mukaan. 
 Viljapatukoita syötiin masut täyteen ja loput mitkä jäi vein kerhohuoneelle missä pidetään torstaisin asukastapaaminen että siellä voi sitten jokainen syödä niitä. 




Tuon maistelu kerran jälkeen leivoimme gluteenitonta marjapiirakkaa kaksi pellillistä johon teimme blogini ohjeen mukaan gluteenittoman muropohjan, runsaasti erilaisia marjoja pakkasesta päälle ja rahkasta, kermaviilistä seos vielä marjojen päälle. 
Ai että se oli hyvää!! 
Yksi asukkaista pyysikin reseptiä ja sanoi ettei tarvitse enää juhliin leipoa täytekakkua kun tämä gluteeniton marjapiirakka on niin hyvää! 










Tämän gluteenittoman marjapiirakan ohjeeseen pääset tätä Gluteeniton Mansikkapiirakka linkkiä klikkaamalla. 


Minulla on vielä Semperin pastaa ja lasangelevyjä joista teemme asukkaiden kanssa jotain oikein hyvää ja makoisaa syötävää. 
Teen siitä sitten myöhemmin kuvien kera blogipostauksen.

💗 KIITOS SEMPER! 💗





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...