maanantai 12. elokuuta 2013

Makea mantelikakku

8 annosta
Dansukkerin sivuilta otettu ohje!

Ainekset

200 g manteleita tai mantelijauhetta
4 kananmunaa
2 dl ruokokidesokeria
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 tl hienonnettua rosmariinia
1 tl vaniljasokeria

Vuokaan
margariinia
ruokokidesokeria

Koristeluun
tomusokeria
raastettua sitruunankuorta


Voitele 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka.
Ripottele vuokaan ruokokidesokeria, niin saat kakkuun rapean pinnan.
Kalttaa, kuori ja jauha mantelit.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää muut ainekset.
Kaada taikina vuokaan.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku, anna jäähtyä.
Leikkaa kakku ruuduiksi.
Sirottele päälle tomusokeria ja ripottele pinnalle raastettua sitruunankuorta.

Vinkki!
Voit valmistaa kakun jo edellisenä päivänä.
Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...