torstai 22. elokuuta 2013

Omenapiirakka

  2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl maitoa tai kuohukermaa
75g voita
1 tl  vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
2 ½ dl esim. fin mixin hienoa jauhoseosta (tai sama määrä vehnäjauhoja)

Täyte:
4-5 isoa omenaa tai pieniä omenoita saa olla 6-8 kpl.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sulatettu voi.
Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
Kaada taikina piirakkavuokaan, laita päälle kuorittuja omenanlohkoja ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. 
Paista uunissa alatasolla 200 asteessa 20-30 min.
Tällä ohjeella tulee yksi pyöreä piirakka. 

Kaksinkertaisesta annoksesta tulee pellin kokoinen piirakka.
Tällä pohjalla voit tehdä myös marjapiirakat! 

2 kommenttia:

  1. Onko tuo kakkutaikinan tyylinen taikina? Näyttää että olis kuori päällä. Miten näihin sopis tattarijauhot tai riisijauhot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu se on vähän kuin kahvikakku tyylinen taikina ja normaalisti siihen jää niin omenat kuin raparperitkin pinnalle näkyviin, mut tänään kävi niin että taikina kohosi niin hyvin et omenalohkot jäi taikinan keskelle. :)

      En ole kokeillut tattarijauhoilla kun olen niille allerginen ja riiisjauhoa käytän tosi vähän leivonnassa, mut suosittelen tattaria ja riisijauhon käyttöä vaikka yhdessä. :) Piirakasta tulee hyvin kuohkea ja pehmeä eli maukas! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...