lauantai 3. elokuuta 2013

Omenapiirakka

 Itse tein puolet tuosta annoksesta eli pyöreän piirakan.

Ainekset pellilliseen omenapiirakkaa
 
(Ohje otettu facebookin keliakia ryhmästä!)

3 munaa
2 ½ dl sokeria
100 g margariinia
1 ½ dl maitoa tai vettä
4 ½ dl gluteenitonta leivonnaisiin käytettävää vaaleaa
jauhoseosta (esim.Sunnuntai )
1 ½ tl leivinjauhetta
4-5 omenaa

Pinnalle kuorittuja viipaloituja omenaviipaleita, kanelia ja sokeria.

Valmistus:

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja vuoraa reunallinen pelti leivinpaperilla.
Kuori omput ja viipaloi ne.
Kiehauta neste ja rasva keskenään.
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
Lisää vaahtoon kuuma neste-rasvaseos ja jauhot johon on sekoitettu leivinjauhe.
Kaada taikina pellille ja lado omenaviipaleet pinnalle.
Ripoittele jauhettua kanelia ja sokeria omenaviipaleiden päälle
Kypsennä piirakkaa 15-20 min uunin toiseksi alimmaisella
tasolla (ohje normaaliuunille, ei kiertoilmalle)

Huom. Tee samalla pohjalla erilaisia piirakoita käyttäen esim.raparperinpaloja, mustikoita tai herukoita.
Omena-ja raparperipiirakan ohella on ihana maistella lisukkeena jäätelöä tai vatkatua vanilijavaahtoa.

Pikkasen jäi ulkonäkö mieltä kaivelemaan kun omenat hävisivät taikinan sisään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...