Itse tein puolet tuosta annoksesta eli pyöreän piirakan.
Ainekset pellilliseen omenapiirakkaa
(Ohje otettu facebookin keliakia ryhmästä!)
3 munaa
2 ½ dl sokeria
100 g margariinia
1 ½ dl maitoa tai vettä
4 ½ dl gluteenitonta leivonnaisiin käytettävää vaaleaa
jauhoseosta (esim.Sunnuntai )
1 ½ tl leivinjauhetta
4-5 omenaa
3 munaa
2 ½ dl sokeria
100 g margariinia
1 ½ dl maitoa tai vettä
4 ½ dl gluteenitonta leivonnaisiin käytettävää vaaleaa
jauhoseosta (esim.Sunnuntai )
1 ½ tl leivinjauhetta
4-5 omenaa
Pinnalle kuorittuja viipaloituja omenaviipaleita, kanelia ja sokeria.
Valmistus:
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja vuoraa reunallinen pelti leivinpaperilla.
Kuori omput ja viipaloi ne.
Kiehauta neste ja rasva keskenään.
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
Lisää vaahtoon kuuma neste-rasvaseos ja jauhot johon on sekoitettu leivinjauhe.
Kaada taikina pellille ja lado omenaviipaleet pinnalle.
Ripoittele jauhettua kanelia ja sokeria omenaviipaleiden päälle
Kypsennä piirakkaa 15-20 min uunin toiseksi alimmaisella
tasolla (ohje normaaliuunille, ei kiertoilmalle)
Huom. Tee samalla pohjalla erilaisia piirakoita käyttäen esim.raparperinpaloja, mustikoita tai herukoita.
Omena-ja raparperipiirakan ohella on ihana maistella lisukkeena jäätelöä tai vatkatua vanilijavaahtoa.
Pikkasen jäi ulkonäkö mieltä kaivelemaan kun omenat hävisivät taikinan sisään. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti