Olen tehnyt tätä Siemennäkkäriä ennenkin ihan alkuperäisen reseptin mukaan ja kun sen jakoi kahdelle pellille ohjeen mukaan, niin näkkärit olivat niin ohuita että ne meinasivat palaa ennen kuin ne olivat kypsiä.
Sitten siinä tuli sellainenkin ongelma että sain masuni tosi kipeäksi kun mun elimistö ei sulata kokonaisia siemeniä.
Niimpä keksinkin keinon miten leivon tätä niin hyvää näkkäriä, että voin syödä sitä ilman että masu tulee kipeäksi joka kerta.
Sitten siinä tuli sellainenkin ongelma että sain masuni tosi kipeäksi kun mun elimistö ei sulata kokonaisia siemeniä.
Niimpä keksinkin keinon miten leivon tätä niin hyvää näkkäriä, että voin syödä sitä ilman että masu tulee kipeäksi joka kerta.
Ohje
350 g risentan siemennäkkileipäsekoitusta
3 rkl öljyä
4 dl kiehuvaa vettä
sormisuolaa tai tavallista suolaa
Tyhjennä Risentan siemennäkkileipäsekoitus monitoimikoneen tai tehosekoittajan kulhoon ja jauha siemenet ihan hienoksi.
Kaada joukkoon kiehuva vesi sekä öljy.
Pyöräytä vielä koneella kunnolla kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.
Anna tekeytyä 10 minuuttia.
Nostele taikina leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
Laita taikinan päälle toinen leivinpaperi ja litistä taikina sen avulla mahdollisimman kiinteäksi levyksi, tai taputtele kertäkäyttö hanskoilla.
Ota ylimääräinen leivinpaperi pois.
Ripottele taikinalevyn päälle sormisuolaa tai tavllista hienoa suolaa sekä haluamiasi yrttejä tai mausteita (esim. rosmariinia, chiliä, kuminan- tai unikonsiemeniä).
Tee taikinapyörällä viillot pohjaan asti niin että saat sopivan kokoisia näkkärin palasia.
Paista uunissa 175 asteessa 1 tunti 25 minuuttia tai kunnes näkkileivän pinta on kuiva ja kullanruskea.
Anna näkkileivän jäähtyä pellillä.
Murra leikatuista kohdista varovasti paloja.
Säilytä loput palat tiiviissä purkissa tai peltirasiassa.
Murra leikatuista kohdista varovasti paloja.
Säilytä loput palat tiiviissä purkissa tai peltirasiassa.
Tosin nämä ovat niin hyviä että mä luulen etteä ne menevät heti parempiin suihin. ;)
Ja minä kun luulin, että olet kehitellyt oman reseptin �� hyvää tuokin on, kokeiltu on. T. Marjut
VastaaPoistaHei Marjut ja kiitti kommentista! ♥ Ei ollut tarkoituskaan kehitellä ihan uutta ohjetta, vaan tehdä muutoksia entiseen sen verran että me herkkä vatsaisetkin voisimme tätä leipoa ja syödä. :)
Poista