Sain jokin aikaa sitten jo Semperiltä gluteenittomia tuotenäytteitä.
Paketissa oli erilaisia jauhoseoksia, kaurahiutaleita, näkkileipää, keksejä, perunakuitua ja shipsejä.
Kun sain paketin minulla oli suuri haave leipoa oikein kuohkeita ja kuitupitoisia Juustokolmioita.
Tänään sitten touteutin suuren haaveeni ja en voi sanoin kuvailla miten ihana tuoksui leijui keittiössäni kun ensimmäinen pellillinen herkullisia Juustokolmioita oli uunissa.
Gluteeniton kuitupitoinen jauhoseos
Paketissa on noin 8 dl jauhoseosta.
Semper gluteeniton jauhoseos sopii erinomaisesti leipien, pullien,
korppujen ja kakkujen leivontaan. Jauhoseosta voi käyttää myös
pannukakkujen, lettujen ja piiraiden leivontaan. Pääaineksena on
gluteeniton vehnätärkkelys. Huom. aineksena on myös maitoa. Maito antaa
hyvää makua ja väriä leivonnaisiin.
Ainekset: Gluteeniton vehnätärkkelys, rasvaton maitojauhe (12%), sokerijuurikaskuitu, sakeuttamisaineet
Ainekset: Gluteeniton vehnätärkkelys, rasvaton maitojauhe (12%), sokerijuurikaskuitu, sakeuttamisaineet
Kaikki keliaakikot eivät voi käyttää tätä jauhoseosta venhätärkkelyksen vuoksi, mutta jauhot voi vaihtaa joko semperin fin mixin hienoon jauhoseokseen tai karkeaan jauhoseokseen.
Voit myös taikinaan laittaa molempia jauhoja puolet eli fifti fifti.
Tästä taikina määrästä tulee 24 kpl reilun kokoisia juustokolmioita.
Tästä taikina määrästä tulee 24 kpl reilun kokoisia juustokolmioita.
Ohje:
1 l kädenlämpöistä vettä (37 asteista)
2 pkt tuoretta hiivaa (tai 2 ps. kuivahiiva)
1 rkl psylliumia
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 tl ksantaania
4 dl valion pizza juustoraastetta
2 rkl öljyä
1 kg eli 2 pkt semperin mix fiber kuitupitoista jauhoseosta (1 pkt = noin. 8 dl jauhoseosta)
Leivontaan: noin: 4 dl semperin kuitupitoista tai karkeaa jauhoseosta
Kolmioiden päälle: noin. 4 dl valion pizza juustoraastetta
Murenna tuore hiiva taikinkulhoon, lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita hyvin niin että hiiva liukenee nesteeseen.
(Jos käytät kuivahiivaa sekoita se pieneen jauhomäärään ja muista että taikina nesteen lämpötilan on oltava vähintään 42 asteista.)
Lisää psyllium, sekoita ja annna turvota noin. 10 min.
Lisää sen jälkeen suola ja sokeri.
Mittaa ksantaani yhteen paketilliseen jauhoseosta ja sekoita ne keskenään.
Lisää jauhoseos vähitellen taikina nesteeseen koko ajan hyvin sekoittaen.
Sekoita joukkoon juustoraaste, öljy ja lisää loput jauhoista vähitellen ensin sekoittaen ja lopuksi hyvin vaivaten taikinaa 4-5 min yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin.
Taikina on pehmoista joten alusta se vielä leivinpöydällä runsaassa jauhoissa ja jaa se kahteen yhtä suureen osaan.
Taputtele tai kaaviloi niistä kaksi kappaletta vähintään 1 cm paksuisia levyjä.
Tee taikinapyörällä kolmioita leivinpaperoidulle pellille ja kohota kuuman vesihöyryn päällä tai huoneen lämmössä vedottomassa paikassa 20 min.
Voitele juustokolmiot lämpöisellä vedellä ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
Paista 225 asteisessa uuninlämmössä 20 min.
Lisää psyllium, sekoita ja annna turvota noin. 10 min.
Lisää sen jälkeen suola ja sokeri.
Mittaa ksantaani yhteen paketilliseen jauhoseosta ja sekoita ne keskenään.
Lisää jauhoseos vähitellen taikina nesteeseen koko ajan hyvin sekoittaen.
Sekoita joukkoon juustoraaste, öljy ja lisää loput jauhoista vähitellen ensin sekoittaen ja lopuksi hyvin vaivaten taikinaa 4-5 min yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin.
Taikina on pehmoista joten alusta se vielä leivinpöydällä runsaassa jauhoissa ja jaa se kahteen yhtä suureen osaan.
Taputtele tai kaaviloi niistä kaksi kappaletta vähintään 1 cm paksuisia levyjä.
Tee taikinapyörällä kolmioita leivinpaperoidulle pellille ja kohota kuuman vesihöyryn päällä tai huoneen lämmössä vedottomassa paikassa 20 min.
Voitele juustokolmiot lämpöisellä vedellä ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
Paista 225 asteisessa uuninlämmössä 20 min.
Maku ja rakenne on hyvä ja juusto taikinassa sekä kolmioiden päällä antaa pikantin maun.
Suosittelen käyttämään aika mietoja juustoraasteita ettei juustokolmioista tulee liian voimakkaan makuisia, ellei tykkää voimakkaista juustoista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti