Tattariteff piirakat
Semper laittoi tuotenäytteitä ja ajattelin heti testata toistamiseen heidän Tattari&teff jauhoseoksen ja tein siitä maukkaita piirakoita joissa ei tattari maistu vaikka sitä tuossa jauhoseoksessa onkin.
Tästä takinasta tulee 21 kpl reilun kokoisia piirakoita
Täytteeksi yksi litra valmista perunamuussia tai riisipuuroa.
Täytteeksi yksi litra valmista perunamuussia tai riisipuuroa.
Tattari&teff jauhot ovat tämän näköisessä paketissa.
Ohje
2 dl vettä
3/4 tl suolaa
4 1/4 dl semperin tattari&teff jauhoja
Sekoita suola hyvin veteen ja lisää tattari-teff jauhoja vähitellen hyvin sekoittaen vispilällä.
Kun taikina alkaa olla paskuhkoa ota esim. puuhaarukka ja lisää loput jauhot hyvin sekoittaen niin että takinasta tulee kiinteää.
Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata koneella eikä käsin muutoin siitä tulee liian sitkeää ja kypsistä piirakoistakin tulee sitkeitä.
(Jos haluat käyttää sähkövatkainta niin nopea sekoitus taikinakoukuilla riittää.)
Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle.
Leivo siitä tanko josta leikkaat 21 kpl yhtä suuria paloja.
Taputtele leivin alustalla tattari-teff jauhoissa palat pieniksi kakkaroiksi ja ajele ne piirakka pulikalla tai kaulimella ohuiksi kakkaroiksi.
Levitä perunamuussia tai riisipuuroa reilu ruokalusikallinen kakkaran keskelle ja levitä se hyvin siihen.
Rypytä kakkaran reunat puuron päälle peukalo/etusormi otteella ja laita piirakat leivinpaperin päälle pellille.
Paista 275-300 asteisessa uunissa kunnes piirakat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin alta ja päältä.
Voitele piirakat voi/vesiseoksella jossa on hieman suolaa.
2 dl vettä
3/4 tl suolaa
4 1/4 dl semperin tattari&teff jauhoja
Sekoita suola hyvin veteen ja lisää tattari-teff jauhoja vähitellen hyvin sekoittaen vispilällä.
Kun taikina alkaa olla paskuhkoa ota esim. puuhaarukka ja lisää loput jauhot hyvin sekoittaen niin että takinasta tulee kiinteää.
Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata koneella eikä käsin muutoin siitä tulee liian sitkeää ja kypsistä piirakoistakin tulee sitkeitä.
(Jos haluat käyttää sähkövatkainta niin nopea sekoitus taikinakoukuilla riittää.)
Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle.
Leivo siitä tanko josta leikkaat 21 kpl yhtä suuria paloja.
Taputtele leivin alustalla tattari-teff jauhoissa palat pieniksi kakkaroiksi ja ajele ne piirakka pulikalla tai kaulimella ohuiksi kakkaroiksi.
Levitä perunamuussia tai riisipuuroa reilu ruokalusikallinen kakkaran keskelle ja levitä se hyvin siihen.
Rypytä kakkaran reunat puuron päälle peukalo/etusormi otteella ja laita piirakat leivinpaperin päälle pellille.
Paista 275-300 asteisessa uunissa kunnes piirakat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin alta ja päältä.
Voitele piirakat voi/vesiseoksella jossa on hieman suolaa.
Jos käytät voimakas suolaista voita, niin silloin suolaa ei tarvitse lisätä.
Kun teette perunamuussia piirakoita varten, laittakaa muussin joukkoon yksi kananmuna sillä se sitoo muussia ja pysyy paremmin piirakka kuoren sisällä.
Tämä Semperin jauhoseos on minulle uusi, mutta tattaria+tef-jauhoja olen käyttänyt näkkileivän tekoon. Tef antaa makua, joka jopa muistuttaa ruista ja vaikuttaisi olevan hyvin leipoutuvaakin. Olen varsin ihastunut ja kokeilen piirakoita ensi tilassa!
VastaaPoistaKiitos kommentista Leena! ♥ Tef todellakin antaa makua ja samoin tattari ja tuo jauhoseos on helppo käyttöinen, mutta voihan piirakoita leipoa niinkin että laittaa teffiä ja tattaria. :) Hyviä näistä kyllä tuli. :)
PoistaHei! Tarttuuko taikina miten kiinni ja hajoaako käsiin? Olen ennen tehnyt Jytte jauhoista piirakat ja taikinan laittanut yöksi jääkaappiin niin silloin onnistuvat, samana päivänä tehdystä taikinasta ei. Mutta pitää kokeilla näitä jos onnistuisi.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ♡ Tuosta jauhoseoksesta tehty piirakkataikina ei tartu kiinni eikä hajoa eli tee samana päivänä kun leivot piirakoita. :) On tosi helppo ajella piirakan kuoretkin ja helppo rypyttää! ;) Itse teen aina samana päivänä Jyttejauhoista piirakkataikinan ja hyvin onnistuu leipominen. :)
Poista