Hapan taikinajuuri tummalle gluteenittomalle leivälle.
Tarvitset litran vetoisen kannellisen lasipurkin.
Päivä 1.
1 dl lämmintä vettä
1 dl karkeita tattarijauhoja
Sekoita lämpimään veteen karkeita tattarijauhoja ja laita se lämpimään paikkaan happanemaan.
Sekoittele taikinajuurta silloin tällöin ja jätä kansi hiukan raolleen.
Päivä 2.
1 dl lämmintä vettä
1 dl karkeita tattarijauhoja
Lisää taikinajuureen 1 dl lämmintä vettä ja sekoita 1 dl karkeita tattarijauhoja
Sekoittele taikinajuurta silloin tällöin ja jätä kansi hiukan raolleen.
Päivä 3.
1 dl lämmintä vettä
1 dl karkeita tattarijauhoja
Lisää taikinajuureen 1 dl lämmintä vettä ja sekoita 1 dl karkeita tattarijauhoja
Sekoittele taikinajuurta silloin tällöin ja jätä kansi hiukan raolleen.
Päivä 4.
Leipä tai sämpylä taikinan valmistus hapanjuuresta.
Tarvitset litran vetoisen kannellisen lasipurkin.
Päivä 1.
1 dl lämmintä vettä
1 dl karkeita tattarijauhoja
Sekoita lämpimään veteen karkeita tattarijauhoja ja laita se lämpimään paikkaan happanemaan.
Sekoittele taikinajuurta silloin tällöin ja jätä kansi hiukan raolleen.
Päivä 2.
1 dl lämmintä vettä
1 dl karkeita tattarijauhoja
Lisää taikinajuureen 1 dl lämmintä vettä ja sekoita 1 dl karkeita tattarijauhoja
Sekoittele taikinajuurta silloin tällöin ja jätä kansi hiukan raolleen.
Päivä 3.
1 dl lämmintä vettä
1 dl karkeita tattarijauhoja
Lisää taikinajuureen 1 dl lämmintä vettä ja sekoita 1 dl karkeita tattarijauhoja
Sekoittele taikinajuurta silloin tällöin ja jätä kansi hiukan raolleen.
Päivä 4.
Leipä tai sämpylä taikinan valmistus hapanjuuresta.
Kun teet leipätaikinaa ja se on valmis leivottavaksi muista ottaa siitä noin desin verran taikinajuurta joko pakasettavaksi tai lasipurkkiin jota voit ruokkia edelleen jos leivot viikon sisällä uudestaan hapanleipää.
Itselläni jäi sen desin oton jälkeen hyvä alku juuri jota aloin heti ruokkimaan että saan uutta leipää, leipäsiä, sämpylöitä tai hapankorppuja leipoa.
KIRJOITIN YLÖS JUUREN RESEPTIN.HALUAISINNIIN ONNISTUA. SAAN HIIVASTA KAMALIA
VastaaPoistaILMAVAIVOJA.
Kiitos kommentistai! ♡ Monella on sama ongelma mutta se onneksi ratkeaa tälä ihanalla hapanleipäjuureen tehdyllä leivällä ilman hiivaa. ♡
PoistaVaimoni on Geliaatikko. Tosta sun kirjoituksesta, juurta lasipurkkiin, tarkoitat kai kuivattua juurta, ite olen tehnyt itselle silloin tällöin hapan leipää ja olen kuivannut juureni. Se onnistuu kun tarvittaessa liään vettä.(löysä velli) jonka pistän leivinpaperille ja uuniin, alle 40 astetta. seuraavana päivänä pitäisi ola kuivaa ja mureneen kämmenessä jauhoksi, lasipurkkin ja käyttöön. Säilyy hyvin olen tehnyt useamman vuodeän kuvatusta siemenestä, jota lisään nuoreen juureen.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi Vaihtoehto hapanleivän juuren valmistukseen! ♡ Olen itsekkin kuivattanut taikinaa mutta puiseen taikinapyttyyn ja sen reunoille. Tuota täytyy kokeilla seuraavan kerran kun teen hapanjuureen leipää joten iso kiitos tarkasta ohjeesta!
PoistaPaljon juurta tulee esim. Litran taikinaan?
VastaaPoistaKiitti kommentistasi! ❤️ 2 dl riittää juurta litran taikinaan.
PoistaTäällä oli sulla viime kesänä juuren lisäksi leivän ohje oli niin hyvää,nyt en löydä sitä♥️t.Kepa.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ❤️ Vastaus tule liian myöhässä mutta tässä linkki leivän ohjeeseen. https://vesiperhonen.blogspot.com/search?q=Tattarileivät
PoistaMiten kuivattu taikinajuuri sälytetään kuivatuksen jälkeen?
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ❤️ Kuivattu taikinajuuri säilyy parhaiten puutiinun reunoilla tai pohjalla mutta voit säilyttää sitä pakastimessa tai jääkaapissa kannellisessa rasiassa muutamia päiviä mutta tarkkaile ettei se lähde käymään jääkaapin lämmössä.
Poista