tiistai 21. kesäkuuta 2016

Gluteenittomat hapanleipäset





Tee ensin taikinajuuri jonka ohjeeseen pääset tästä linkistä Hapan taikinanjuuri 


Tästä kuvasta näkee hyvin hapatetun tattarijuuren.
Pinta on punainen ja se tuoksuu hyvin happamelle.


Hapanleipäset 10 kpl

Ohje

1 dl taikinanjuurta
5 dl vettä
3 dl virtasalmen karkeita tattarijauhoja
(25 g tuoretta hiivaa)
2 tl psylliumia

1 tl suolaa
2 dl virtasalmen vaaleaa jauhoseosta

Ota taikinanjuurta desilitran verran taikinakulhoon ja kaada kädenlämpöinen vesi päälle.
Sekoita ja lisää tattarijauhot hyvin sekoittaen joukkoon.
Anna taikinan hapata vielä 1-2 vrk sekoittaen sitä välillä.
Kun taikinan juuri tuoksuu tarpeeksi happamelle lisää siihen murusteltu hiiva ja sekoita hyvin. (Hiiva tuo kuohkeutta leipäsiin ja ne kohoaa hyvin, mutta sen voi jättää poiskin)
Lisää psyllium, suola ja sekoita se hyvin taikinajuureen.
Sekoita loput jauhot (älä vaivaa) ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla vähintään yksi tunti.
Ota ruokalusikalla taikina kasoja pellille ja taputtele ne kevyesti jauhotetuin käsin tai ruokalusikan jauhotetulla pohjalla pyöreiksi leipäsiksi.
Kohota leivinliinan alla kuuman vesihöyryn päällä tai huoneen lämmössä noin. 30 min. 

Pisteli haarukalla pinnat.
Paista 250 asteisessa uunin lämmössä noin. 20 min.
Kun leipäset ovat hiukan jäähtyneet leikkaa ne varovasti reunoista auki ja revi ne kahtia.
Pakasta ylimääräiset leipäset.
Ovat erittäin hyviä paahdettuna voin kanssa.
Revityistä leipäsistä saa myös erittäin maukkaita burgereita tai voileipiä.































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...