sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Gluteenittomat vadelmaleivokset










Ohje: 

200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 dl gluteenitonta perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 tl gluteenitonta perunajauhoa
200 g vadelmia (pakaste)
hunajaa tai hienoa sokeria

Vatkaa voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon.
Jaa taikinaa voideltuihin leivosvuokiin ruokalusikoiden avulla, jätä osa taikinasta kansia varten.
Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
Sekoita perunajauhot jäisten vadelmien joukkoon.
Annostele vadelmia leivosvuokiin.
Lisää päälle nokare hunajaa.
Kauli jäljellä oleva taikina levyksi.
Ota pyöreällä 6 cm halkaisiljaltaan olevalla muotilla kansia, nosta ne varovasti lastan avulla leivosten päälle ja painele reunoja hiukan kiinni.
Pistele haarukalla kansiin pari reikää.
Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.

Vinkkejä:

Laitoin muffinsipellin syvennyksiin paperisia amerikan muffinsivuokia.
Täyteeksi voitte laittaa muitakin marjoja esim. mustikoita, puolukoita, mansikoita jne. tai tehdä kuningatarleivoksia joihin tulee mustikoita, mansikoita ja vadelmia.
Nyt on raparperi kausi parhaillaan joten tähän käyvät myös raparperipalat tai hillo.
 Vaniljakastike:

5 dl maitoa
1 muna
2 rkl sokeria
1 rkl gluteenittomia perunajauhoja
1/2 vaniljatanko tai aitoa vaniljasokeria 1/2 tl

Sekoita maito, muna, sokeri ja perunajauhot keskenään.
Halkaise vaniljatanko ja irrota sisällä olevat siemenet lusikan kärjellä.
Lisää siemenet seokseen.
Kuumenna kastiketta puuhaarukalla koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee.
Jäähdytä ja tarjoa vadelmaleivosten kera.

















2 kommenttia:

  1. Tyhmä kysyy:

    Kun voi/margariini ja sokeri vaahdotetaan, onko voin oltava sulaa tai riittääkö että pehmeää ja huoneenlämpöistä...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista! ♥ Voi tai margariini on hyvä olla huoneelämpöistä eli pehmeää mutta ei sulaa silloin se vatkaantuu parhaiten! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...