1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 dl kermaa
2 kananmunaa
1 tl perunajauhoa
2 tl konjakkia
1 tl etikkaa
Kaikki aineet paitsi etikka pannaan kattilaan, sekoitetaan tasaiseksi ja kuumennetaan koko ajan hämmentäen.
Seoksen annetaan kiehahtaa ja kattila nostetaan kylmään veteen jäähtymään.
Etikka lisätään ja sinappi kaadetaan tölkkeihin jotka suljetaan hyvin.
(Itse käytän pilttipurkkeja.)
Tätä sinappia teen ympäri vuoden, koska se on niin hyvää!! :)
Purkki on tämän näköinen josta teen sinppia.
Pari kertaa oon tehny, muutkin sinappia maistaneet ovat siitä pitäneet. Yksinkertaisesti hyvää :)
VastaaPoistaKiitti kommentistasi Voi Hemmetti Olen Lemmetti! :) Hieno juttu että sinappi on maistunut muillekkin. ;) Tää on vaan niin hyvää! ;)
PoistaKuinka pitkään tämä säilyy sitten avattuna? Mietin, kun on kermaa ja kananmunaa..
VastaaPoistaHei ja kiitti kommentistasi! ♡ Avattunakin se säilyy vaikka kuinka pitkään jääkaapin lämpötilassa. Itselläni on vuoden vanhaa konjakkisinappia jääkaapissa vielä yksi purkki jonka avasin reilu kk sitten ja se loppu on edelleen todella hyvän makuista johtuen siitä että sinapissa on etikkaa. :)
PoistaMikä muu etikka sopisi tähän, kun väkiviinaetikka poltetaan ohraan ja ei käy luontaisesti gluteenittomaan ruokavalioon? Onko maulla eroa valko- tai punaviinietikalla?
VastaaPoistaHei ja kiitti kommentistasi! ♡ Itsellni on luontaisesti gluteeniton ruokavalio kun vatsa ei siedä venhäntärkkelystä eikä soijakastiikkeestakaan kuin gluteenitonta soijaa mutta tuo pieni määrä etikkaa ei minulle ainakaan tuota ongelmia vaikka yhden purkillisen olen jo syönyt sinappia. Valko ja punaviinietikalla on maussa ja värissä eroa. Etikkaahan lisätään vaan sen säilyvyyden takia jos sinappia säilytetään esim. vajaa vuosi ja se on lämpimässä paikassa, joten voit huoletta jättää koko etikan pois sinapista. :)
Poista