torstai 12. joulukuuta 2013

Gluteenittomat Kaurasämpylät






 350-400 g finaxin kauraleipäjauhoseosta
4 dl kädenlämpöistä vettä (37 asteista)

Lisää vesi
taikinkulhoon.
Lisää jauhoseosta pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. 
Vaivaa taikinaa koneessa taikinakoukulla noin 5min.
Laita jauhoja kulhoon tai syvälle lautaselle.
Nosta taikina paloja ruokalusikalla jauhojen sekaan ja pyörittele jauhotetuin käsin sämpylät.
Anna sämpylöiden kohota leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä leivinliinan alla noin 20-30 min.
Paista uunin keskitasolla 250 asteessa kauniin kullan ruskeiksi.








Tätä jauhoseosta saa varmimmin Prismoista joissa se maksaa 3,99 euroa.











4 kommenttia:

  1. Siis ei käytetä lainkaan hiivaa? Tai sitten luin väärin :). Mistä muuten noita jauhoja saa, kun en oo meidän Smarketissa tai K-Supermarketissa nähnyt? Oon vaan löytänyt Provenan kauraista leipäjauhoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna kommentistasi! ♥ Tämä jauhoseos sisältää kaiken mahdollisen sen hiivankin. :) Tätä jauhoja myyvät vaan Prismat ja joissakin Cittareissa olen tätä nähnyt, mut itse ostan Prismasta. :)

      Poista
    2. Olen nyt muutaman kerran leiponut tästä sämpylöitä ja vuokaleipää. Voin lämpimästi suositella! Saan taistella, että saan edes muutaman, kun nuoriso käy niihin kiinni. :)

      Poista
    3. Kiitos Minna kommentistasi! ♥ Mukava kuulla että sämpylät ja vuokaleipä maistuu koko perheelle. :) Mulla on vielä muutama paketti sitä jauhoseosta jäljellä, joista pitäis jaksaa leipoa taas sämpylöitä joku päivä. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...