Ohje on otettu Pirkan sivuilta ja muunnettu gluteenittomaksi. :)
Ainekset 16 viipaletta
125 g margariinia tai voita
2 1/2 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta (tai samamäärä vehnäjauhoja)
5 dl vettä
1/2 tl leivinjauhetta
3 munaa
Täyte
Ainekset 16 viipaletta
125 g margariinia tai voita
2 1/2 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta (tai samamäärä vehnäjauhoja)
5 dl vettä
1/2 tl leivinjauhetta
3 munaa
Täyte
1 pkt (150 g) kylmäsavu- tai graavikirjolohta
1 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rs (180 g) kevyt ruohosipulituorejuustoa
1/2 dl hienonnettua tilliä
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria
Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa.
Lisää jauhot kattilaan samalla sekoittaen kierre- tai sähkövatkaimella.
Lisää vesi ja kuumenna seosta edelleen kokoajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista.
Ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon leivinjauhe ja anna seoksen hieman jäähtyä.
Vatkaa lopuksi joukkoon kananmunat yksitellen.
Levitä seos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Kumoa hieman jäähtynyt tuulihattulevy leivinpaperin päälle jäähtymään.
Hienonna lohi ja vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte tasaisesti tuulihattulevyn päälle.
Kääri rullalle kääretortun tapaan ja laita rulla jääkaappiin vetäytymään.
Viipaloi tuulihatturulla sopiviksi annospaloiksi.
Syntisen hyvää ��
VastaaPoistaKiitti kommentista! ♥ Olen samaa mieltä eli on todallakin syntise hyvää! :)
Poista