Ne ovat melko rasvaisia, mutta ah, niin ihania!
Kohotusaika on pitkä, joten nopeaan pullan himoon näistä ei ole.
( 24-30 kpl koosta riippuen)
50 g tuoretta hiivaa
2 dl maitoa
2 tl psylliumia
½ dl sokeria
6 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
150 g voita tai margariinia
Täyte:
100 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 rkl vanilijasokeria
Murenna hiiva kylmään maitoon.
Lisää psyllium ja anna turvota 10 min.
Lisää sokeri ja alusta jauhot joko käsin tai koneella joukkoon.
Vaivaa lopuksi pehmeä voi sekaan.
Anna taikinan levätä n. 10 minuuttia.
Vaivaa taikina jauhotetulla leivinalustalla kimmoisaksi ja jaa kahteen yhtä suureen osaan.
Kaaviloi ohueksi neliskulmaisiksi levyiksi.
Taikinalevyt jaetaan 2*15 tai 2*12 kolmioon.
Täyte ainekset sekoitetaan keskenään.
Joka kolmion keskelle pannaan täytenokare.
Kulmat taitetaan vaniljavoin yli ja nyytit nostetaan paperivuokiin.
Anna pullien kohota noin kaksi tuntia.
Kohonneet pullat voidellaan vatkatulla kananmunalla ja paistetaan 225 asteisessa uunissa noin 10 min.
Laktoositon tai maidoton versio:
2 dl maitoa
2 tl psylliumia
½ dl sokeria
6 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
150 g voita tai margariinia
Täyte:
100 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 rkl vanilijasokeria
Murenna hiiva kylmään maitoon.
Lisää psyllium ja anna turvota 10 min.
Lisää sokeri ja alusta jauhot joko käsin tai koneella joukkoon.
Vaivaa lopuksi pehmeä voi sekaan.
Anna taikinan levätä n. 10 minuuttia.
Vaivaa taikina jauhotetulla leivinalustalla kimmoisaksi ja jaa kahteen yhtä suureen osaan.
Kaaviloi ohueksi neliskulmaisiksi levyiksi.
Taikinalevyt jaetaan 2*15 tai 2*12 kolmioon.
Täyte ainekset sekoitetaan keskenään.
Joka kolmion keskelle pannaan täytenokare.
Kulmat taitetaan vaniljavoin yli ja nyytit nostetaan paperivuokiin.
Anna pullien kohota noin kaksi tuntia.
Kohonneet pullat voidellaan vatkatulla kananmunalla ja paistetaan 225 asteisessa uunissa noin 10 min.
Laktoositon tai maidoton versio:
Käytä laktoositonta voita tai margariinia sekä laktoositonta maitojuomaa, soija- tai riisimaitoa.
Kypsyessään vaniljavoi sulaa ja leivonnaisista tulee onttoja.
Siitä tulee nimi puijauspulla ja toisella nimellä juorupulla.
Jäähtyneiden pullien päälle voi sirotella tomusokeria.
Sopivat hyvin pakastettaviksi!
Ohje on ainakin 35-vuotta vanha, mutta todella hyvä!
Tuota psylliumia ihmettelin ensin, mutta korvannee siis gluteenin, muuten gluteenittomassa reseptissä. Miten käynee jos normaaliin vehnätaikinaan sitä lisäisi, tuleeko liian sitkeää, vaiko parantaako ennestään taikinan leipoutuvuutta?
VastaaPoistaPsylliumia käytetään vaan gluteenittomassa leivonnassa. :) Se parantaa taikinan sitkoa joka uupuu gluteenittomasta taikinasta ja silloin taikinaa on helpompi käsitellä ja leipoa. :) Normi taikinaan jossa käytetään vehnäjauhoja siihen ei tarvitse lisätä psylliumia. :)
PoistaHei, kiitos ohjeesta! Huomenna leivon näitä😊
VastaaPoistaHei ja kiitos mukavasta kommentistasi! ❤ Toivottavasti pullat ovat onnistuneet.
PoistaHei Helka! Meidän perheessä näitä juorupullia on tehty Agnete Lampe’n v. 1974 suomennetusta keittokirjasta ”katso, kokeile, onnistu”/att lyckas med. Edellisestä leipomiskerrasta on kulut aikaa ja nyt tuli tenkkapoo tuon maidon lämpimyyden suhteen, koska sitä ei erikseen ohjeessa mainita. Kiitos sinun gluteiinittomaksi muokatun ohjeen, josta tuo ”murenna hiiva kylmään maitoon” selväsanainen ohje löytyi.
VastaaPoistaHyvää joulunalusviikkoa ja joulua sinulle ja läheisillesi!
~Leena Espoosta
Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi Leena! ❤️ Mieheni veljen vaimolla oli kotiliesilehti eli sinne oli varmaan tuosta kirjasta laitettu se ohje josta aikanaan sain sen. Minun veljellä oli joku leivonnaiskirja jossa oli tuo sama ohje nimellä juorupullat. Mukavaa jos ohje on ollut selväsanainen. Kiitos Joulu meni oikein ihanasti ensin ystävän kanssa ja sitten koko perheellä juhlittiin sitä! ❤️❤️
Poista