Olin luvannut postailla heti joulun jälkeen Pulled Porkin ohjeen ja nyt täytän lupaukseni.
Ohjeen otin HooKoon sivuilta ja muokkasin siitä gluteenittoman ja oman makuiseni Pulled Porkin.
Varmaan moni lukijani kysyy mitä on Pulled Pork eli nyhtöpossu?
Hitaasti kypsäksi haudutettu Pulled Pork on yksi
tämän päivän kuumimmista ruokatrendeistä.
Opi valmistamaan suussasulavaa
lihaherkkua kotona!
Pulled Porkia valmistettaessa on ajatuksena hauduttaa
hitaasti porsaan huokeampia ruhonosia ylikypsäksi.
Ruokatrendiksi noussut Pulled Pork valmistuu
kotikeittiöissä yllättävän helposti: jotkut marinoivat porsaanlihaa yön
yli Pulled Porkia varten, mutta tämä ei ole välttämätöntä.
Lihalle
valmistettava maustekastike on niin maukas, että liha maustuu
riittävästi hauduttamisen ja lihan repimisen aikana.
Kun kotioloissa valmistetaan hitaasti kypsyvää ruokaa,
on kynnys usein valmistamisen aloittamiseen korkealla. Pulled Pork
valmistuu kuitenkin kotioloissa helposti – jos pitkää kypsennysaikaa ei
pidetä rasitteena.
Hitaasti kypsyvää ruokaa kannattaakin valmistaa aina
kerralla tavallista suurempi määrä, jotta pitkään kypsyneestä herkusta
voi nauttia useaan otteeseen.
Pulled Pork säilyy nopeasti viilennettynä
jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa noin kolme kuukautta.
Ohje:
700 g kassleria
½ rkl suolaa
700 g kassleria
½ rkl suolaa
Maustekastike:
½ dl tummaa siirappia
½ dl fariinisokeria
½ dl riisiviinietikkaa
½ dl vähäsuolaista soijakastiketta (tai herkkävatsaiselle gluteenitonta soijakastiketta)
2 valkosipulin kynttä murskattuna
3/4 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
1/4 dl ketsuppia
1/4 dl väkevää sinappia (tai itse tehtyä konjakkisinappia)
½ dl riisiviinietikkaa
½ dl vähäsuolaista soijakastiketta (tai herkkävatsaiselle gluteenitonta soijakastiketta)
2 valkosipulin kynttä murskattuna
3/4 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
1/4 dl ketsuppia
1/4 dl väkevää sinappia (tai itse tehtyä konjakkisinappia)
Hiero suola lihan pintaan ja laita se uunivuokaan, johon se juuri ja juuri mahtuu.
Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ketsuppia ja sinappia lukuun ottamatta ja kaada seoksesta puolet lihan päälle.
Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla.
Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin neljä tuntia tai yön yli 95 asteisessa uunissa.
Revi liha pieniksi säikeiksi kahden haarukan avulla kattilaan.
Kaada osa
liemestä ja loput maustekastikkeesta lihojen päälle ja lisää joukkoon
ketsuppi ja sinappi.
Anna porista muutama minuutti välillä sekoitellen.
Maista ja lisää tarvittaessa vielä suolaa.
Vinkki: Itse maustoin kasslerin jo illalla ja laitoin seuraavana aamuna uuniin.
Maku oli todella hyvä, koska liha oli suolautunut ja maustekastike oli imeytynyt hyvin lihaan.
Pulled Porkille tein gluteenittomia pitaleipiä joiden ohje löytyy täältä. pitaleivät
Vesi herahti kielelle samantien, kun näin kuvat! :D En ole ennen kuullutkaan pulled porkista.
VastaaPoistaNora nyt vaan tekemään Pulled Porkkia eli nyhtöpossua ja sit vaikka hampurilaisen väliin sitä. :) On ihan sairaan hyvää!! :P ;)
PoistaPulled pork on tosi hyvää. Kandee kokeilla tehdä samaa myös lampaasta ja maustaa esim.kebab mausteseoksella ;)
VastaaPoistaKävinkin heittään sulle coleslaw ohjeen itse Harri Syrjäsen versiona :D
Niin on! ;) Kiitti tuosta lammas vinkistä ja siitä Coleslawin salaatti ohjeesta! ♥ Itse tykkään lampaan lihasta, mut eipä tullut heti mieleen et siitäkin voi tehdä pulled porkkia. ;) Harri kuten Hans Välimäki ja Jyrki Sukulakin on tuttuja mulle Hesa ajoilta. ;) ♥
PoistaKun tuossa kerrot että muokkasit ohjeen HK:n versiosta gluteenittomaksi, niin mikä siinä HK:n reseptissä sisälsi gluteenia?
PoistaKiitos vierailustasi Manta! ♥ Soijakastikeessa on gluteenia. :) Vaikka Keliakialiitto suositteleekin tavallista soijakastiketta käytettäväksi, koska valmistus prosessin aikana pitäisi gluteenin hävitä, mutta minun vatsa ei sitä siedä, vaan joudun käyttämään gluteenitonta soijakastiketta. :) Täytyykin korjata tuo soijakastike että herkkä vatsaisille vaan gluteenitonta soijakastiiketta. :)
PoistaMillä tuotteella soijakastikkeen voisi korvata? Kaikille ei sovi soijakastike ollenkaan. Voiko riisiviinietikan korvata jollain muulla etikalla?
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ♥ Oletkos kokeillut gluteenitonta Soijakastiketta? Itse käytän sitä vaikka keliakiliitto sanoo että kaikki soijat käy, mutta mun vatsa ei siedä kuin gluteenitonta. Toki soijan voi jättää poiskin ja lisäät vaikka suolaa hieman... Riisiviinietikan voit korvata tavallisellä etikalla kun suhteutat sen niin että puolet on vettä ja toinen puoli etikkaa tuosta määrästä. ♥
Poista