Ohje:
45 g sulatettua voita
115 g semperin fin mixin hienoa jauhoseosta (tai sama määrä vehnäjauhoja)
115 g hienoa maissijauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl hienoa sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 muna
3 dl piimää
1 dl täysmaitoa
Sekoita kuivat aineet (jauho, maissijauho, suola, sokeri, leivinjauhe ja sooda)
Vispaa kevyesti muna, piimä ja maito.
Lisää voisula vähitellen.
Kaada kuivien aineiden päälle ja sekoita vain sen verran, että aineksi sekoittuvat.
Kuumenna voita pannulla ja paista n. 3 minuuttia (tällöin taikina on kuivan näköistä ja kuplivaa pinnalta).
115 g semperin fin mixin hienoa jauhoseosta (tai sama määrä vehnäjauhoja)
115 g hienoa maissijauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl hienoa sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 muna
3 dl piimää
1 dl täysmaitoa
Sekoita kuivat aineet (jauho, maissijauho, suola, sokeri, leivinjauhe ja sooda)
Vispaa kevyesti muna, piimä ja maito.
Lisää voisula vähitellen.
Kaada kuivien aineiden päälle ja sekoita vain sen verran, että aineksi sekoittuvat.
Kuumenna voita pannulla ja paista n. 3 minuuttia (tällöin taikina on kuivan näköistä ja kuplivaa pinnalta).
Käännä ja paista toista puolta vielä pari minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullan ruskea.
Voit lämmittää uunin ja säilyttää jo paistettuja pancakeseja uunissa, jos haluat syödä ne vasta, kun kaikki on paistettu.
Pancakesit ovat parhaita tarjottuna heti lämpiminä esim. vaahterasiirapin ja marjojen kera.
Voit lämmittää uunin ja säilyttää jo paistettuja pancakeseja uunissa, jos haluat syödä ne vasta, kun kaikki on paistettu.
Pancakesit ovat parhaita tarjottuna heti lämpiminä esim. vaahterasiirapin ja marjojen kera.
Itse laitoin mansikkahilloa päälle ja hyviä olivat näinkin. :)
Näitä pitää kokeilla! Näyttää tosi herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi ja kannattaa kokeilla sillä noihin jää koukkuun, ovat ne niin hyviä! :)
PoistaNäitä on ihan pakko kokeilla.
VastaaPoistaJa kiitos Helka vinkeistä :)
Ovat hyviä lämmitettynäkin. :) Tykkäsin itse kovasti, eli näitä täytyy tehdä silloin tällöin aamiaiselle. :) Ole hyvä Mariitta! ♥
PoistaHei!
VastaaPoistaMitä suosittelet tuon jauhoseoksen tilalle(sis. vehnäntärkkelystä..), kun en saa syödä vehnää, ruista, ohraa, spelttiä enkä perunaa.. :( Leipäreseptitkin siksi vähissä..
t. Tuija
Tervehdys Tuija ja kiitokset kommentistasi! ♥ Semperin jauhoseoksessa ei ole vehnäntärkkelystä ja juuri sen takia käytän sitä leivonnassa ym. ;) Mulla on sellaisia leipäreseptejä joihin ei tule vehnäntärkkelystä. ♥ Kun klikaaat tuon jauhosseoksen nimen auki niin näät mitä se jauho sisältää eli ei vehnäntärkkelystä. ;)
PoistaNäytti tuossa Semperin jauhoissa olevan perunaa, mikä ei käynyt Tuijalle myöskään....
VastaaPoistaNo niimpäs onkin perunajauhoja tuossa jauhoseoksessa ikävä kyllä. :( Schärillä on sellainen jauho kuin Mix Pâtisserie – Mix C tai Bread-Mix – Mix B joissa ei ole tuota perunaakaan missään muodossa ja näitä jauhoja parhaiten saa Prismoista ja Cittareista. :) Toivottavasti tästä olisi apua Tuijalle. ♥
PoistaOho edellinen viesti ei lähtenyt..
VastaaPoistaKiitos Pörde ja Anonyymi!! Meidän prismassa ei noita jauhoja näkynyt, luin ihan kaikkien ainesosat, kaupassa menee nykyään paljon aikaa :D Ja pää on pyörällä koko touhusta..
Täytyy mennä vieraisiin cittariin, nyt sentään tiedän mitä jauhoja etsin, kiitos vielä ! ♥
Tervehdys ja kiitos kommentistasi Tuijari! ♥ Ompas ihmeellistä kun kaikki pienetkin kaupat myyvät Semperin jauhoja... Kyllä minullakin alussa oli hiukan hankaluuksia kun ei oiken vielä silloin tiennyt mikä jauho käy mihinkin parhaiten. :D Toivotaan että Cittarista löydät vihdoinkin noita jauhoja. ♥
PoistaOnko soodan määrä siis puoli teelusikkaa?
VastaaPoistaHei ja kiitos siitä että huomasit tuon soodan ettei siinä ollut määrää! ♡ Korjasin virheen eli 1/2 tl soodaa.
Poista