Sain ystävältäni joka ei siedä vehnäntärkkelystä Finaxin Karkeaa Jauhoseosta.
Nyt kun ulkona satelee on aikaa testailla tätäkin jauhoseosta.
Jauhoseos on tämän näköisessä paketissa.
Aineosat
Vehnätärkkelys (kork 2 mg gluteenia/100 g), tattarihiutale,
sokerijuurikaskuitu, sakeuttamisaine: guarkumi, murskattu
psylliumsiemenkuori
4 dl vettä
25 g tuoretta hiivaa
2 rkl margariinisulaa tai öljyä
1,5 rlk siirappia
1 tl suolaa
finaxin karkeaa jauhoseosta
25 g tuoretta hiivaa
2 rkl margariinisulaa tai öljyä
1,5 rlk siirappia
1 tl suolaa
finaxin karkeaa jauhoseosta
Kaada kädenlämpöinen vesi taikinakulhoon, jonne olet murentanut hiivan.
Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
Lisää margariinisula tai öljy ja sen jälkeen siirappi ja suola.
Lisää margariinisula tai öljy ja sen jälkeen siirappi ja suola.
Sekoita.
Lisää viimeiseksi jauhoseos.
Lisää viimeiseksi jauhoseos.
Vatkaa taikinaa koneella vähintään 5 minuuttia.
Kaada taikina voideltuun, pitkulaisen muotoiseen, noin 1 ½ litran vetoiseen leipävuokaan.
Jätä leipä kohoamaan noin 30 - 35 minuutiksi leivinliinan alle.
Kaada taikina voideltuun, pitkulaisen muotoiseen, noin 1 ½ litran vetoiseen leipävuokaan.
Jätä leipä kohoamaan noin 30 - 35 minuutiksi leivinliinan alle.
Lämmitä uuni 200 ºC:een.
Paista kohotettu leipä uunin alaosassa noin 35 minuuttia.
Paista kohotettu leipä uunin alaosassa noin 35 minuuttia.
Tein kaksi annosta taikinaa ja vähensin hieman jauhonmäärä.
Tein yhden vuokaleivän ja yhden limpun.
Taikinasta voi tehdä myös sämpylöitä.
Taikinasta voi tehdä myös sämpylöitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti