Ohje:
2 1⁄2 dl vettä
100 g voita
1⁄4 tl suolaa
2 1⁄2 dl gluteenittomia jauhoja esim. fin mixin hienoa jauhoseosta
100 g voita
1⁄4 tl suolaa
2 1⁄2 dl gluteenittomia jauhoja esim. fin mixin hienoa jauhoseosta
3 kananmunaa
Paistamiseen: öljyä
Pinnalle: sokeria tai sokeri-kaneli sekoitusta
Mittaa
vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.
Lisää joukkoon jauhot ja
vatkaa voimakkaasti muutama minuutti kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Nosta kattila liedeltä.
Vatkaa munat kulhossa kevyesti vaahdoksi. kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.
Vatkaa munat kulhossa kevyesti vaahdoksi. kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.
Siirrä taikina
pursotinpussiin tai muovipussiin, josta leikkaat yhden kulman pois.
Kuumenna öljy uppopaistamista varten kattilassa.
Kuumenna öljy uppopaistamista varten kattilassa.
Öljy on riittävän kuumaa,
kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljyä alkaa
voimakkaasti kuplia.
Pursota taikinasta öljyn joukkoon sormenpaksuisia, reilun kymmenen sentin pituisia tankoja.
Pursota taikinasta öljyn joukkoon sormenpaksuisia, reilun kymmenen sentin pituisia tankoja.
Voit leikata taikinan poikki saksilla.
Varo, ettei
pursotinpussi tai muovipussi koske kuumaan öljyyn.
Paista muutama
churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.
Nosta kypsät
churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kierittele
sokerissa. halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää
valmista kaneli-sokeriseosta.
Tarjoa churrot tuoreina siman kera tai
kaakaon kanssa kuten Espanjassa.
Churro
on espanjalainen uppopaistettu leivonnainen.
Sen valmistukseen
käytetään jauhoja, öljyä, ripaus suolaa ja joskus mausteena hiven
sitruunaa. Churrot syödään yleensä paksun, melkeinpä vellimäisen
kaakaon kanssa. Churro kuuluu Madridin ruokakulttuuriin.
Kaupungissa on
tiheästi churreríoita, muualta Espanjasta niitä ei juurikaan löydy.
Jos katselit televisiosta ohjelmaa ”Serranon perhe”, syötiin siinä
usein aamupalaksi churroja.
Tulin tänne etsimään glut. vohvelin ohjetta ja illalla yritän ensimmäisen kerran niitä paistaa. ihan ensimmäinen kokeilu meni täysin puihin, joten sitä ei lasketa. Sain kaapia vohveliraudan veitsellä puhtaaksi.
VastaaPoistaAsumme heinolassa mutta kesät vietämme Kontiolahdella, Herajärven rannalla. Asumisyhteyden vuoksi olet heti ryhmään liittymiseni jälkeen tuntunut kuin "vanhalta ystävältä". Joensuu on lapsesta asti ollut lempi kaupunkeja ja nyt muutaman vuoden olemme sitten näillä seuduilla kesiä viettäneet.
Ikäväkseni facebookista aamulla luin sairastumisestasi, toivotan sinulle nopeaa paranemista. Tuttuja on minulla ollut muitakin ,jotka ovat kokeneet saman ja he ovat siitä hyvin parantuneet. pohjoistuulen myötä terveisiä laittaa marja-leena
Tervehdys Marja-Leena ja kiitokset niin lämmittävästä kommentistasi! ♥ Mukavaa kuulla että voitte viettää kesät Kontiolahdella ja Joensuu on lempi kaupunkinne. :) Kiitos parantavista terveisistä! <3
PoistaOlis kiva tietää montako annosta tästä tulee ja paljonko tarvitaan munkinpaistorasvaa
PoistaKiitos kommentista! ♥ Vastaus tulee ikävä kyllä myöhässä mutta se annosten määrä riippuu ihan siitä kuinka paksuja ja pitkiä tankoja pursottaa. Öljyä täytyy olla sen verran etteivät Churrot tartu kattilan tai padan pohjaan vaan kiehuvat väljästi öljyssä. :) Reilut 20 kpl on tuossa ylä tarjottimella eli sen verran tulee yhdestä annoksesta riippuen miten pitkiä ja paksuja niistä tekee...
PoistaJoka vappu pitää tänne eksyä,tänä vuonna menee ekaa kertaa churrot testiin!
VastaaPoistaKiitti kommentistasi olivia pieni. ♡ Churrot on niin hyviä mutta tää leipuri senkun sairasti ja sairastaa edelleen eli churrot jäi tekemättä. ;) Vielä mä teen niitä kun saan itteni kondikseen. ;)
Poista