keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Gluteeniton Kentinkakku




 Tälläistä kakun nimeä en muista kuulleeni.
 Joku sitä leipoi tätä kakkua keliakia ryhmässä ja niin minunkin oli pakko etsiä resepti tälle kakulle ja kokeilla millaista siitä tulisi. :)
Ohjeita löytyi useampi, mutta marttojen sivuilta nappasin ohjeen ja muokkasin sen gluteenittomaksi.
Jos joku tykkää makeahkosta kakusta niin sitä tämä ainakin on kuorrutukseen kera. 
Totesin syödessäni kuinka kuohkeaa ja hyvää kakku oli, ja mitä kaikkia variaatioita tästä kakusta voikaan tehdä. 


Ohje


200 g voita
4 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
  ½ tl suolaa
6,5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1,5 dl maitoa
1,5 dl mantelijauhetta tai rouhetta
 
Varaa kahden litran vuoka sillä kakusta tulee isohko! :)  
Voi ja sokeri vaahdotetaan.
Siihen lisätään munat yksitellen, sen jälkeen jauhot joihin on sekoitettu kaikki kuivat aineet
ja viimeksi maito.
Kaada hyvin sekoitettu taikina voideltuun ja korputettuun kakkuvuokaan tasaisesti. 
Paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Kuorrutus 


0,8 dl kermaa
2 rkl sokeria
250g tomusokeria
6 rkl voita

Kiehauta kerma ja sokeri keskenään ja jäähdytä. 

Siivilöi seokseen tomusokeri sihdin läpi. 
Lisää lopuksi sulatettu voi. 
Koristele kakku valmiilla kuorrutuksella ja halutessasi ripottele päälle esim. mantelirouhetta tai lastuja.  














5 kommenttia:

  1. Kentakin kakku (en ole varma kitjoitusasusta) ja päälle kinuskikuorrutus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja tuota kinuskikuorrutusta täytyykin kokeilla joku kerta kinuskin ystävänä, joten kiitos vinkistä! ♥

      Poista
  2. Tein tämän kakun tänään ja valitettavasti täytyy sanoa että pettymys oli :/ Kakun maku ei ollut hyvä vaan maistui mielestäni aivan jauhoilta :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja ikävää kuulla ettet tykännyt kakun mausta. ♥ Mikähän siinä nyt on ollut että kakku maistui jauhoilta? Minä en ole vielä onnistunut leipomaan tuosta kakusta jauhon makuista kakkua. :)

      Poista
  3. Onko nimenomaan nesteen pienempi määrä avain siihen, ettei kakku ”lässähdä”? Vertaan siis tavalliseen jauhoista tehtävään kakkuun?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...