Joku sitä leipoi tätä kakkua keliakia ryhmässä ja niin minunkin oli pakko etsiä resepti tälle kakulle ja kokeilla millaista siitä tulisi. :)
Ohjeita löytyi useampi, mutta marttojen sivuilta nappasin ohjeen ja muokkasin sen gluteenittomaksi.
Jos joku tykkää makeahkosta kakusta niin sitä tämä ainakin on kuorrutukseen kera.
Totesin syödessäni kuinka kuohkeaa ja hyvää kakku oli, ja mitä kaikkia variaatioita tästä kakusta voikaan tehdä.
Totesin syödessäni kuinka kuohkeaa ja hyvää kakku oli, ja mitä kaikkia variaatioita tästä kakusta voikaan tehdä.
Ohje
200 g voita
4 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
6,5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1,5 dl maitoa
1,5 dl mantelijauhetta tai rouhetta
4 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
6,5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1,5 dl maitoa
1,5 dl mantelijauhetta tai rouhetta
Varaa kahden litran vuoka sillä kakusta tulee isohko! :)
Voi ja sokeri vaahdotetaan.
Siihen lisätään munat yksitellen, sen jälkeen jauhot joihin on sekoitettu kaikki kuivat aineet
ja viimeksi maito.
Siihen lisätään munat yksitellen, sen jälkeen jauhot joihin on sekoitettu kaikki kuivat aineet
ja viimeksi maito.
Kaada hyvin sekoitettu taikina voideltuun
ja korputettuun kakkuvuokaan tasaisesti.
Paista 175-asteisessa uunissa
n. 45 minuuttia.
Kuorrutus
Kuorrutus
Kentakin kakku (en ole varma kitjoitusasusta) ja päälle kinuskikuorrutus :)
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ♥ Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja tuota kinuskikuorrutusta täytyykin kokeilla joku kerta kinuskin ystävänä, joten kiitos vinkistä! ♥
PoistaTein tämän kakun tänään ja valitettavasti täytyy sanoa että pettymys oli :/ Kakun maku ei ollut hyvä vaan maistui mielestäni aivan jauhoilta :/
VastaaPoistaKiitos kommentistasi ja ikävää kuulla ettet tykännyt kakun mausta. ♥ Mikähän siinä nyt on ollut että kakku maistui jauhoilta? Minä en ole vielä onnistunut leipomaan tuosta kakusta jauhon makuista kakkua. :)
PoistaOnko nimenomaan nesteen pienempi määrä avain siihen, ettei kakku ”lässähdä”? Vertaan siis tavalliseen jauhoista tehtävään kakkuun?
VastaaPoista