maanantai 30. syyskuuta 2013

Manteliomenapaistos


 Pohja:

7 keskikokoista omenaa
3 rkl fariinisokeria
1-2 tl kanelia

Päälle:

100 voita
100 g mantelilastuja (Itselläni osa oli mantelirouhetta) 
3/4 dl sokeria
1 rkl kermaa

Pese, kuori omenat ja lohko ne.
Laita lohkot kulhoon ja sirottele päälle fariinisokeria ja kanelia.
Sekoita lohkot sokerin ja  kanelin kanssa.
Lisää sekoitetut lohkot voideltuun uunivuokaan.
Sulata kattilassa voi, lisää joukkoon sokeri, mantelilastut ja kerma.
Anna seoksen kiehahtaa ja kaada se omenalohkojen päälle.
Paista 175-200 asteisessa uunissa noin. 30-40 min ja tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...