sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Gluteenittomat Kanelimunkit



Kanelimunkkien ohjetta etsin pitkään ennen vappua, kunnes vihdoinkin löysin kansion välistä ruutupaperin johon sen olin kirjoittanut 17-vuotta sitten yläasteen kotitalouskirjasta. :) 

Nämä munkin ovat jotain ihan käsittämättömän hyviä! :) 
Kuvaa minulla ei ole koska siitä on pitkä aika kun olen niitä viimeksi leiponut ja silloin en muistanut niistä kuvaa ottaa, mut lämpimästi näitä suosittelen leivottavaksi muulloinkin kuin vappuna! 



Ohje:


50 g voita tai margariiniä sulatettuna
2 munaa
1 dl sokeria
½ dl maitoa
noin 5-6 dl glut. fin mixin hienoa jauhoseosta
1 tl kanelia
½ tl suolaa
3 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sulatettu voi tai margariini sula ja maito muna-sokeri vaahdon joukkoon ja sekoita.
Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin ja lisää taikinaan joukkoon.
Leivo taikinasta 15cm pitkiä tankoja ja muotoile rinkeleiksi.
Keitä munkit öljyssä tai kookosrasvassa ja sokeroi ne.
Sopivat pakastettaviksi ilman sokerointia.









2 kommenttia:

  1. Hei!
    Olen ihastunut Vaasanin kanelimunkkeihin, joita saa joidenkin kauppojen paistopistevitriinistä joskus. Paistetaanko ne upporasvassa, tiedätkö? Ne ovat siis kierremunkkeja, täytettä kierteiden sisällä.
    http://www.lantmannen-unibake.com/fi-FI/Tuotteet/makeat/donitsit/vaasan-kanelimunkki-48x65g/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anna-Liisa ja kiitos kommentistasi! ♡ Varmaksi en osaa sanoa mutta olettaisin että ne on paistetu upporasvassa. Toki noita voisi tehdä varmaan uunissakin paistaen...

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...