4 dl lämmintä vettä (40°C)
½ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
3/4 pkt (noin 300 g) semper maalaisleipä jauhoseosta - pakkauksessa on mukana pussi kuivahiivaa!
Mittaa lämmin vesi, suola ja öljy kulhoon ja sekoita.
Lisää maalaisleipä jauhoseos ja kuivahiiva.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna sen kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 10-15 min.
Alusta taikina ja muotoile siitä kaksi patonkia.
Leikkaa leipien pintaan viiltoja ja anna nousta leivinliinan alla n. 20 minuuttia.
Voitele vedellä tai öljyllä ja paista uunin keskiosassa 250 ˚C:ssa n. 15-20 minuuttia.
Mittaa lämmin vesi, suola ja öljy kulhoon ja sekoita.
Lisää maalaisleipä jauhoseos ja kuivahiiva.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna sen kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 10-15 min.
Alusta taikina ja muotoile siitä kaksi patonkia.
Leikkaa leipien pintaan viiltoja ja anna nousta leivinliinan alla n. 20 minuuttia.
Voitele vedellä tai öljyllä ja paista uunin keskiosassa 250 ˚C:ssa n. 15-20 minuuttia.
Vinkki! Taikinasta tein tarkoituksella löysähköä ja leivoin jauhojen avulla patongit ja yhden maistiais sämpylän.
Näillä mun vinkeillä sain aikaseksi aivan ihanan kuohkean pehmeitä patonkeja sisältä ja päältä rapeita!
Vinkki! Voit tehdä helposti myös valkosipulipatonkeja.
Vinkki! Voit tehdä helposti myös valkosipulipatonkeja.
Valmista valkosipuliseos: 2 rkl voita ja murskattu valkosipulin kynsi – lisää seosta patongin viiltoihin ja paista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti