Paras lohisalaatti mitä ikinä olen tehnyt ja syönyt! :)
Ohjeen olen kirjoittanut vuosikymmeniä sitten jostain lehdestä.
Ainekset
1 prk rahkaa
1 prk kermaviiliä
150-200 g kylmäsavustettua kirjolohta
150-200 g graavisuolattua kirjolohta
1 sipuli tai pala purjoa
n. 1/2 dl silputtua tilliä tai ruohosipulia
2 rkl sokeria
1 tl sitruunapippuria
ripaus valkopippuria
2 dl kuohukermaa
Koristeeksi
muutama viipale lohta
ruohosipulia
sitruunalohkoja
Leikkaa molemmat lohet ensin ohuiksi viipaleiksi ja siitä edelleen pieniksi kuutioiksi.
Jätä muutama viipale koristeluun.
Hienonna sipuli sekä tilli.
Sekoita ainekset rahka-kermaviiliseokseen.
Mausta sokerilla, sitruuna- ja valkopippurilla.
Lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma.
Anna maustua kylmässä 1-2 tuntia tai pidempään.
Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden kanssa.
1 prk rahkaa
1 prk kermaviiliä
150-200 g kylmäsavustettua kirjolohta
150-200 g graavisuolattua kirjolohta
1 sipuli tai pala purjoa
n. 1/2 dl silputtua tilliä tai ruohosipulia
2 rkl sokeria
1 tl sitruunapippuria
ripaus valkopippuria
2 dl kuohukermaa
Koristeeksi
muutama viipale lohta
ruohosipulia
sitruunalohkoja
Leikkaa molemmat lohet ensin ohuiksi viipaleiksi ja siitä edelleen pieniksi kuutioiksi.
Jätä muutama viipale koristeluun.
Hienonna sipuli sekä tilli.
Sekoita ainekset rahka-kermaviiliseokseen.
Mausta sokerilla, sitruuna- ja valkopippurilla.
Lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma.
Anna maustua kylmässä 1-2 tuntia tai pidempään.
Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti