keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Gluteeniton Omenapai

  

Taikina:

150 g voita tai margariinia
3 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
3 rkl sokeria
2 rkl vettä

Täyte:

4-5 omenaa karkeana raasteena
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria


Sekoita voi tai margariini, jauhot ja sokeri keskenään. 
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. 
Ota taikinasta 2/3 ja levitä voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. 
Pane loppu taikina jääkaappiin.
Kuori ja raasta omenat ja levitä ne vuokaan. 

Sekoita sokeri, kaneli ja vanilliinisokeri keskenään ja ripottele raastettujen omenoiden pinnalle.
Kaulitse loppu taikina levyksi ja nosta lastojen avulla piiraan päälle. 
Siisti reunat ja sulje haarukan avulla tiiviiksi. 
Pistele haarukalla ja voitele munalla.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 min. 
Tarjoa vatkatun vaniljakastikkeen, kermavaahdon, kinuskikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.









4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää, ja saattaa onnistua jopa tällaiselta harrastelijaltakin. Pääsee kokeiltavien reseptien pitkälle listalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti käynnistä! <3 Helppoahan tään leipominen on! ;) Odotas kunhan löydän sen salaisen ohjeeni niin se on ihan PARAS omenapai, mitä ikinä olen syönyt ja leiponut! :) Tosin tääkin oli hyvää... Hyvin ohut pohja ja päällinen ja paljon omenaraastetta väliin njam! ;)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta. Varmasti tulen tekemään tämän omenapain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sari sydäntä lämmittävästä kommentistasi! ♡

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...