torstai 14. marraskuuta 2013

Gluteenittomat, maidottomat Joulutortut




Minulta on paljon kyselty gluteenittomia ja maidottomia joulutorttujen ohjetta ja tässsä tulee yksi.



Perunataikina:


1½ dl perunahiutaleita
1½ dl vettä
200 g maidotonta margariinia (esim. sinistä Keiju tms.)
5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta

 
Täyte:

luumusosetta tai omenakanelia

voiteluun muna


  Mittaa perunahiutaleet ja vesi kulhoon. 
Anna imeytyä. 
Nypi joukkoon rasva ja jauhot. 
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin 20 minuuttia.
  Kauli taikina levyksi jauhoja apuna käyttäen. 
Ota taikinasta pyöreällä muotilla kakkuja.
  Jaa täytettä kakkujen keskelle.
 Taita tortut kiinni puolikuun muotoon.
Voitele munalla ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.










10 kommenttia:

  1. Hei! Voiko käyttää sunnuntai laktoositon margariinia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♡ Voit käyttää margariinia taikinassa mutta jos sen täytyy olla maidoton niin sitten siihen ei käy sunnuntain margariini.

      Poista
  2. Sunnuntain hopeapaperinen leivontamargariini on myös maidoton

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. ♡ Juu sen tiesinkin mut tulee ehkä tuota sinistä keijua käytettyä eniten kun sitä jää sopivasti sitten voileivän päälle voideltavaksi tai piirakan päälle. :)

      Poista
  3. Kuinka saat torttutaikinan pysymään kasassa eli helposti leivottavaksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! ❤️ Ihan tuon ohjeen mukaan ei ole mitään erikoista vinkkiä sinulle antaa.

      Poista
  4. Tämä ohje menee kokeiltavaksi. Lämmin kiitos ohjeesta. Sari

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta, tähtitortutkin onnistui ohjeella, kun teki vähän paksumpia! -Teija

    VastaaPoista
  6. Hei ja kiitos kommentistasi ja kyllä taikinan saa jättää paksummaksi! ❤️

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...