Minulta on paljon kyselty gluteenittomia ja maidottomia joulutorttujen ohjetta ja tässsä tulee yksi.
Perunataikina:
1½ dl perunahiutaleita
1½ dl vettä
200 g maidotonta margariinia (esim. sinistä Keiju tms.)
5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1½ dl vettä
200 g maidotonta margariinia (esim. sinistä Keiju tms.)
5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
Täyte:
luumusosetta tai omenakanelia
voiteluun muna
Mittaa perunahiutaleet ja vesi kulhoon.
Anna imeytyä.
Nypi joukkoon
rasva ja jauhot.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin 20 minuuttia.
Kauli taikina levyksi jauhoja apuna käyttäen.
Kauli taikina levyksi jauhoja apuna käyttäen.
Ota taikinasta pyöreällä muotilla kakkuja.
Jaa täytettä kakkujen keskelle.
Jaa täytettä kakkujen keskelle.
Taita tortut kiinni puolikuun muotoon.
Voitele munalla ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Voitele munalla ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Hei! Voiko käyttää sunnuntai laktoositon margariinia?
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ♡ Voit käyttää margariinia taikinassa mutta jos sen täytyy olla maidoton niin sitten siihen ei käy sunnuntain margariini.
PoistaSunnuntain hopeapaperinen leivontamargariini on myös maidoton
VastaaPoistaKiitos kommentista. ♡ Juu sen tiesinkin mut tulee ehkä tuota sinistä keijua käytettyä eniten kun sitä jää sopivasti sitten voileivän päälle voideltavaksi tai piirakan päälle. :)
PoistaKuinka saat torttutaikinan pysymään kasassa eli helposti leivottavaksi
VastaaPoistaHei ja kiitos kommentistasi! ❤️ Ihan tuon ohjeen mukaan ei ole mitään erikoista vinkkiä sinulle antaa.
PoistaTämä ohje menee kokeiltavaksi. Lämmin kiitos ohjeesta. Sari
VastaaPoistaKiitos kommentistasi ja oleppa hyvä! ❤️
PoistaKiitos ohjeesta, tähtitortutkin onnistui ohjeella, kun teki vähän paksumpia! -Teija
VastaaPoistaHei ja kiitos kommentistasi ja kyllä taikinan saa jättää paksummaksi! ❤️
VastaaPoista