Ohje:
noin 400 g semperin grov mixin karkeaa jauhoseosta tai semperin hienoa jauhoseosta
4 dl vettä
½ dl ruokaöljyä
50 g tuoretta hiivaa
1 tl suolaa
Lämmitä vesi-öljyseos kädenlämpöiseksi.
Liouta hiiva seokseen.
Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan nousta 30 minuuttia.
Lisää loput jauhot leivinalustalle.
Alusta taikina ja muotoile siitä kolme patonkia.
Leikkaa patonkien pintaan viiltoja ja anna nousta leivinliinan alla n. 20 minuuttia.
Voitele vedellä tai öljyllä ja paista uunin keskiosassa 250 ˚C:ssa n. 10 minuuttia.
Voitele vedellä tai öljyllä ja paista uunin keskiosassa 250 ˚C:ssa n. 10 minuuttia.
Vinkki: Voit täyttää patonkeja haluamallasi täyteillä.
Tässä yksi esimerkki täytetystä patongista.
Kaaviloin yhden kolmesta palasta jauhotetulla alustalla pitkulaiseksi levyksi.
Laitoin sen päälle aurinkokuivattuja tomaaatteja ja mustia kivettömiä oliiveja, jonka jälkeen rullasin sen varovasti rullalle ja nostin patonkipellille kohoamaan.
Maistuis varmaan mullekin :) Näyttää hyvälle..
VastaaPoistaT. RitvaN
Kiitos Ritva käynnistäsi! ♥ Mä luulen että maistuis varmaaan...
PoistaJust laitoin taikinan kohoamaan..katsotaan mitä saan aikaan:-)kiittäen Heidi
VastaaPoistaKiitos kommentistasi Heidi! ♥ Varmasti hyviä ovat tulleet! ♥
Poista