1 iso porkkana
6 dl vettä
1½ lihalientä
1 dl puuroriisiä (esim. Risellan gluteenitonta riisiä.)
300 g jauhelihaa
1 sipuli
3 rkl siirappia
¼ tl pippurisekoitusta
1 dl kuohukermaa
Hienonna kaali ja sipuli.
6 dl vettä
1½ lihalientä
1 dl puuroriisiä (esim. Risellan gluteenitonta riisiä.)
300 g jauhelihaa
1 sipuli
3 rkl siirappia
¼ tl pippurisekoitusta
1 dl kuohukermaa
Hienonna kaali ja sipuli.
Raasta kuorittu porkkana karkealla terällä raasteeksi.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää lihaliemikuutiot, riisi ja hienonnettu kaali ja porkkanaraaste joukkoon.
Anna kiehua miedolla lämmöllä sen aikaa kun kypsennät jauhelihan ja sipulin.
Kypsennä jauheliha ja sipuli pannussa.
Lisää jauhelihasipuliseos kaalin ja porkkana-riisiseoksen joukkoon, pippurisekoitus, siirappi ja kerma.
Maista onko seos hyvän makuista ja laita se voideltuun uunivuokaan.
Kypsennä ensin 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia ja laske lämpö 175 asteeseen ja jatka vielä kypsentämistä toinen puolituntia eli anna laatikon muhia yhteensä tunti uunissa. Mitä pidempään sitä haudutat miedolla lämmöllä sen parempaa siitä tulee!!
Tarjoile puolukkasurvoksen, hillon tai mustaviinimarjahyytelön kera.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää lihaliemikuutiot, riisi ja hienonnettu kaali ja porkkanaraaste joukkoon.
Anna kiehua miedolla lämmöllä sen aikaa kun kypsennät jauhelihan ja sipulin.
Kypsennä jauheliha ja sipuli pannussa.
Lisää jauhelihasipuliseos kaalin ja porkkana-riisiseoksen joukkoon, pippurisekoitus, siirappi ja kerma.
Maista onko seos hyvän makuista ja laita se voideltuun uunivuokaan.
Kypsennä ensin 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia ja laske lämpö 175 asteeseen ja jatka vielä kypsentämistä toinen puolituntia eli anna laatikon muhia yhteensä tunti uunissa. Mitä pidempään sitä haudutat miedolla lämmöllä sen parempaa siitä tulee!!
Tarjoile puolukkasurvoksen, hillon tai mustaviinimarjahyytelön kera.
Voi että kuinka loistavan kuuloinen ruoka! Tätä on pakko kokeilla, maidottomana versiona tosin meidän tapauksessa. Siitäkin huolimatta luulen, että tästä tulee hitti. :D
VastaaPoistaKiitos käynnistäsi! ♥ Tässä kaalilaatikossa ei se kaalin maku tule niin voimakkaana esille ja jätät vaan kerman pois tai korvaat sen jollain muulla. ♥
PoistaHyvältä vaikuttaa - kiinnostuin blogistasi, kun huomasin maininnan gluteiinittomuudesta :)
VastaaPoistaKiitos kommentista! ♥ Toivottavasti löydät paljon hyviä reseptejä blogistani! :)
PoistaIdeakeittiön resepti.
VastaaPoistaTämä on oma kehittelemäni resepti, jonka täältä omasta blogistani laitoin Ideakeittiöön. :) Eli ei ole todellakaan Ideakeittiön reseptejä! :D
PoistaKiitos blogistasi ja sen resepteistä.
VastaaPoistaTämän reseptin kohdalla mietin, mitä gluteenitonta lihalientä käytät? Monessa lihaliemikuutiossa on gluteenia?
Mielelläni kuulisin suosituksesi?
Hei ja kiitos kommentistasi! ♡ Käytän joko Knorrin tai Reformin luomu lihakuutioita joissa luke gluteeniton ja noita molempia saa ainakin S-marketeista ja Prismoista. :)
Poista