tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kauraleipä

Gluteenittomia ohjeita Kevyt Keittiön Leivontakirjasta jonka ystäväni omistaa.

12 viipaletta/12 kpl laktoositon ja gluteeniton kauraleipä

3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl kaurahiutaletta
5 dl glutenitonta jauhoseosta

Liuota hiiva nesteeseen, lisää muut aineet ja alusta taikina hyvin vatkaten.
Anna kohota peitettynä puolisen tuntia.
Kaada taikina voideltuun vuokaan tai leivo sämpylöiksi.
Sämpylät voi paistaa muffinivuoissa.
Kohota vielä tunnin verran ja paista sämpylät 225 asteessa 15 min., leivät 200 asteessa reilu puoli tuntia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...