Päivitin mämmin ohjeen ja tein muutoksia ohjeeseen ja nyt on maku ja rakenne kohdallaan! ;)
Annoksesta tulee esim. 2 kpl 1,5 litran ja 2 kpl 0,5 litran foliovuuallista mämmiä.
Tosin en laittanut ihan täyteen noita vuokia. Ohje:
250 g perunaa (3 keskikokoista)
1 1/2 l vettä
200 g tattarijauhoa
200 g kivettömiä luumuja
3 dl tummaa siirappia
1 dl juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl suolaa
1-1 1/2 rkl pomeranssinkuorta
300 g luumusosetta
6 dl vettä
Kiehauta 1 1/2 l vettä ja lisää luumut.
Kun luumut ovat pehmeitä soseuta ne.
200 g kivettömiä luumuja
3 dl tummaa siirappia
1 dl juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl suolaa
1-1 1/2 rkl pomeranssinkuorta
300 g luumusosetta
6 dl vettä
Kiehauta 1 1/2 l vettä ja lisää luumut.
Kun luumut ovat pehmeitä soseuta ne.
Ota luumujen keitinlientä talteen.
Keitä ja soseuta perunat.
Sekoita muut ainekset joukkoon.
Lisää luumujen keitinliemi ja 6 dl vettä joukkoon, jotta saat löysää massaa, sillä tattarijauhot turpoaa kypsyessään.
Sekoita hyvin kaikki aineet sekaisin vispilällä ja anna imeltyä yön yli huoneen lämmössä kansi päällä.
Kaada seuraavana päivänä seos uunivuokiin.
Kypsennä 180-asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia.
Peitä vuoat foliolla ja anna jälkikypsyä vielä puolisen tuntia uunissa jonka jälkeen laita kannet päälle ja jatka mämmin imeltymistä huoneen lämmössä 1-2 vrk.
Kun laitat kannet mämmivuokien päälle niin mämmiin ei tule paksua kovaa kuorta ja mämmi on ihanan pehmeää.
Mämmi sopii hyvin pakastettavaksi, joten mämmin voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen pääsiäistä.
Tarjoa mämmi maidon tai kerman kanssa.
Keitä ja soseuta perunat.
Sekoita muut ainekset joukkoon.
Lisää luumujen keitinliemi ja 6 dl vettä joukkoon, jotta saat löysää massaa, sillä tattarijauhot turpoaa kypsyessään.
Sekoita hyvin kaikki aineet sekaisin vispilällä ja anna imeltyä yön yli huoneen lämmössä kansi päällä.
Kaada seuraavana päivänä seos uunivuokiin.
Kypsennä 180-asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia.
Peitä vuoat foliolla ja anna jälkikypsyä vielä puolisen tuntia uunissa jonka jälkeen laita kannet päälle ja jatka mämmin imeltymistä huoneen lämmössä 1-2 vrk.
Kun laitat kannet mämmivuokien päälle niin mämmiin ei tule paksua kovaa kuorta ja mämmi on ihanan pehmeää.
Mämmi sopii hyvin pakastettavaksi, joten mämmin voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen pääsiäistä.
Tarjoa mämmi maidon tai kerman kanssa.
Hassu merkintä :) mutta hyvä kuin selvisi. Ostoslistalle siis :)
VastaaPoistaHei Pirjo! ♥ Tää on normaali merkintä myös keittokirjoissa, blogeissa ym. mutta hyvä jos nyt selvisi mitä tuo tilavuus oikeasti on. :) Kohta täytyy itsekkin alkaa tekemään mämmiä... :)
PoistaTarkoittanet kuitenkin 0,75 l ;-) 0,75 dl = 3/4 desilitraa.
PoistaKiitos kommentistasi! ♥ Juu tarkoitin ja korjasinkin nyt virheeni ohjeeseen. :) Mukavaa huomata miten te lukijat olette valppaitaa huomaamaan virheeni. ♥
PoistaNoniin, nyt on koemämmi imeltymässä :)
VastaaPoistaKiitos kovasti ohjeesta.
Sen verran tein muutoksia, että jätin tuon siirapin pois.
Me kun koitamme vähentää sokeria.
Silti ainakin raaka seos maistui hyvälle.
Nyt jännätään mitä huomenna kun paistellaan :D
Laitan sitte blogiin juttua jos vain onnistuu.
Mukavaa viikonloppua sinne!!
Tyttö lähetti kiitokset kans :D on niin iloinen kun saa mämmiä!!
Kiitos kommentista ja ihanaa että mämmi on jo imeltymässä! ♥ Kaikki ohjeeni ovat muokattavissa eli liian makeudenkin voi karsia pois, kuten olet tehnytkin. :) Minä täällä vesi kielellä odotan huomisia uutisia mämmistä. :) Tuhannet kiitokset tyttären kiitoksista! ♥ Ne lämmittävät aina bloggaajan mieltä. ♥
Poista