maanantai 25. maaliskuuta 2013

Rahkapiirakka (muropohjaan)

(pellillinen)

200 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja tai (Finaxin gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle sen pohjalle ja reunoille.

 
Rahkatäyte:

500 g maitorahkaa

2 dl kermaa
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan mehu tai sitruunanmehu tiivistettä noin 1 rkl.

rusinoita

Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin vispilällä ja kaada muropohjan päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa noin  30 min.

2 kommenttia:

  1. Tein tänään tätä piirakkaa ja oli tosi hyvää! =) tosin korvasin täytteessä kerman vaniljavanukkaalla ja lisäsin raparperiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynnistä ja uudesta ideasta! <3 Kuullostaa hyvältä tuo vaniljavanukas ja raparperi! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...