tiistai 5. maaliskuuta 2013

Mausteiset sämpylät

20 kpl

5 dl piimää
50 g hiivaa
1 rkl fiperhusk-psyllium valmistetta
½ tl anista
1 tl fenkolia
½ tl kuminaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 dl tattarijauhoja
1 dl soijajauhoja
4 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta

Voiteluun: Siirappivettä
(1 osa siirappia ja 1 osa vettä)

Koristeeksi:
anista, fenkolia ja kuminaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja lisää fiberhuski turpoamaan.
Hienonna mausteet ja lisää kaikki aineet taikinaan ja alusta tasaiseksi.
Kohota taikinaa peitettynä ainakin tunti ja leivo siitä sitten sämpylöitä.
Kohota sämpylöitä pellillä puolisen tuntia, voitele siirappivedellä, koristele mausteilla ja paista 225 asteessa 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...