Olin luvannut postailla heti joulun jälkeen Pulled Porkin ohjeen ja nyt täytän lupaukseni.
Ohjeen otin HooKoon sivuilta ja muokkasin siitä gluteenittoman ja oman makuiseni Pulled Porkin.
Varmaan moni lukijani kysyy mitä on Pulled Pork eli nyhtöpossu?
Hitaasti kypsäksi haudutettu Pulled Pork on yksi
tämän päivän kuumimmista ruokatrendeistä.
Opi valmistamaan suussasulavaa
lihaherkkua kotona!
Pulled Porkia valmistettaessa on ajatuksena hauduttaa
hitaasti porsaan huokeampia ruhonosia ylikypsäksi.
Ruokatrendiksi noussut Pulled Pork valmistuu
kotikeittiöissä yllättävän helposti: jotkut marinoivat porsaanlihaa yön
yli Pulled Porkia varten, mutta tämä ei ole välttämätöntä.
Lihalle
valmistettava maustekastike on niin maukas, että liha maustuu
riittävästi hauduttamisen ja lihan repimisen aikana.
Kun kotioloissa valmistetaan hitaasti kypsyvää ruokaa,
on kynnys usein valmistamisen aloittamiseen korkealla. Pulled Pork
valmistuu kuitenkin kotioloissa helposti – jos pitkää kypsennysaikaa ei
pidetä rasitteena.
Hitaasti kypsyvää ruokaa kannattaakin valmistaa aina
kerralla tavallista suurempi määrä, jotta pitkään kypsyneestä herkusta
voi nauttia useaan otteeseen.
Pulled Pork säilyy nopeasti viilennettynä
jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa noin kolme kuukautta.
Ohje:
700 g kassleria
½ rkl suolaa
Maustekastike:
½ dl tummaa siirappia
½ dl fariinisokeria
½ dl riisiviinietikkaa
½ dl vähäsuolaista soijakastiketta (tai herkkävatsaiselle gluteenitonta soijakastiketta)
2 valkosipulin kynttä murskattuna
3/4 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
1/4 dl ketsuppia
1/4 dl väkevää sinappia (tai itse tehtyä konjakkisinappia)
Hiero suola lihan pintaan ja laita se uunivuokaan, johon se juuri ja juuri mahtuu.
Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ketsuppia ja sinappia lukuun ottamatta ja kaada seoksesta puolet lihan päälle.
Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla.
Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin neljä tuntia tai yön yli 95 asteisessa uunissa.
Revi liha pieniksi säikeiksi kahden haarukan avulla kattilaan.
Kaada osa
liemestä ja loput maustekastikkeesta lihojen päälle ja lisää joukkoon
ketsuppi ja sinappi.
Anna porista muutama minuutti välillä sekoitellen.
Maista ja lisää tarvittaessa vielä suolaa.
Vinkki: Itse maustoin kasslerin jo illalla ja laitoin seuraavana aamuna uuniin.
Maku oli todella hyvä, koska liha oli suolautunut ja maustekastike oli imeytynyt hyvin lihaan.
Pulled Porkille tein gluteenittomia pitaleipiä joiden ohje löytyy täältä. pitaleivät