Vuohelan herkku lähetti minulle testattavaksi Farina-tuoteperheen tuotteita. ♥
Vuohelan herkun sivut löytyvät täältä vuohelan herkku
Vuohelan herkun verkkokauppaan taas pääsee tästä linkistä vuohelan herkun verkkokauppa
Päätin testata ihan ensiksi Farinan lettujauhoseosta ja tehdä siitä perinteisesti lettuja.
Lettujauhoseoksen
Aineosat
Riisijauho, sokeri, suola, sakeuttamisaine
Pakkauksessa on kaksi pussia lettujauhoja joista käytin vaan toisen.
Oma ohjeeni gluteenittomiin lettuihin tulee tässä.
5 dl laktoositonta täys tai kevtmaitojuomaa
1 iso kananmuna tai 2 pientä
½ tl suolaa
2 rkl voisulaa
Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
Anna turvota noin. 30 min.
Paista voissa ohuita lettuja.
Vinkki:
Jos haluaa nopeasti saada herkullisia lettuja niin varma valinta on ostaa kaappiin jo valmiiksi Farinan lettujauhoseosta. ♥
Itse tykkäsin näistä letuista vaikka maku onkin hieman erilainen kuin omalla ohjeellani tehdyt letut.
Vinkki:
Jos haluaa nopeasti saada herkullisia lettuja niin varma valinta on ostaa kaappiin jo valmiiksi Farinan lettujauhoseosta. ♥
Itse tykkäsin näistä letuista vaikka maku onkin hieman erilainen kuin omalla ohjeellani tehdyt letut.
Ohuita lettuja sain tuosta taikina määrästä 14 kpl.
Paistoin letut tälläisellä teflon pinnoitteisella pannulla jonka pohjan halkaisija on 15 senttiä.
Farinan lettujauhoseos paketin takana on ohje lettuihin joka menee näin.
1 ps Farina Lettujauhoseosta (150 g)
5 dl maitoa tai vettä
1 - 2 kananmunaa
Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
Anna turvota n. 30 min.
Paista 8 isoa ohutta lettua ja herkuttele.
Vinkki:
Vaihtelua saat lisäämällä taikinaan
esimerkiksi pinaattia tai porkkanaa.
Vähennä silloin nesteen määrää,
koska vihannesten painosta yli 90 % on vettä.
Letut ilman kananmunaa
Käytä nestettä vain 3 dl/annospussi.
Halutessasi voit lisätä taikinaan juoksevaa margariinia, niin saat mausta täyteläisemmän.