Virtasalmen Viljatuotteella on todella hyviä gluteenittomia jauhoja ja jauhoseoksia.
Näihin gluteenittomiin kaurasämpylöihin käytin virtasalmen viljatuotteen kaurajauhoseosta ja vaaleaa jauhoseosta.
Tästä taikinamäärästä saat hampurilais sämpylöiden kokoisia kaurasämpylöitä 17 kpl ja pienempiä noin. 20 kpl.
Pehmoinen taikina ja riittävän korkea uunin lämpötila takaavat sämpylöiden rapeuden ja sisältä sämpylät ovat ihana kuohkeita ja pehmoisia.
Ohje:
1 l + 42 asteista vettä
2 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
Leivontaan 2 dl virtasalmen viljatuotteen gluteenitonta kaurajauhoseosta
Sekoita kuivahiivat kaurajauhoseoksen joukkoon.
Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
Lisää suola, kaurajauhoseos ja vaaleata jauhoseosta vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min.
Taikina saa olla todella pehmoista ja hiukan löysän oloista että siitä saa pehmoiset ja huokoiset sämpylät.
Kaada gluteenitonta kaurajauhoseosta kulhoon noin. 2 dl.
Nostele ruokalusikalla yksi kerrallaan taikina paloja kaurajauhojen sekaan ja muotoile käsin jauhoissa sämpylöitä pellille tai nostele ruokalusikalla pellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi.
Sämpylät saavat olla aika liiteitä (leipäsiä) sillä ne kohoaa vielä uunissa kypsyessään.
Kohota leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 45 min.
Pistele haarukalla sämpylöiden pinnat ja paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla. 20 minuuttia.